DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Sainz kezdi az „igazi Carlosnak” érezni magát a Ferrarinál

Tökéletesen kivitelezett, elsőre merésznek tűnő stratégia repítette az ötödik pozícióba az F1-es Osztrák Nagydíjon a spanyolt, aki egyre inkább otthon érzi magát a Scuderiánál.

Mivel a Ferrarik nem jutottak be a Q3-ba a szombati időmérőn, szabadon választhattak gumit a Formula-1-es Osztrák Nagydíjára. A vörösök megosztották a stratégiákat, hiszen míg Charles Leclerc a közepes keveréken startolt, addig Carlos Sainz autójára a kemények kerültek fel. Végül utóbbi bizonyult nyerő húzásnak: a spanyol rendkívül hosszú első etap után a hajrában több pozíciót is nyert a frissebb és lágyabb gumikon, s hatodikként intették le – amely Sergio Perez büntetései révén egy ötödik helyet jelentett számára.

sainz-osztrak-ferrari



„Merész választás volt a kemény keverékű gumikon rajtolni, főleg érezve a felvezetőkörön, hogy milyen a tapadás” – értékelt a leintés után Sainz, akit az F1i.com idéz. „Az első körben úgy gondoltam, hogy rettenetesen szenvedni fogok a lágyon és közepesen versenyzők ellen. De valahogy sikerült mindent egyben tartanom és türelmesnek maradnom. Rendkívül hosszú első etapot teljesítettem a keményeken – azt hiszem, ötven kör volt –, aztán a végén támadhattam, ami nagyon jó móka volt. Végül sikerült összeraknunk egy erős ötödik helyezést. Nagyon boldog vagyok.”

A kerékcseréje után Sainz a csapattárs mögé került, a Ferrari azonban megcserélte a pilótáit, mivel a spanyol kedvezőbb helyzetben a frissebb gumik miatt, s végül még Daniel Ricciardo McLarenjét is levadászta, amely fontos lehet a McLarennel vívott konstruktőri harc szempontjából. „Jó volt, mert frissek voltak az abroncsaim. Még egy kis végsebesség valamelyest megkönnyítette volna a Daniel elleni előzést, de így is mindent beleadtam.”

Sainz arról is beszélt, miben tudtak javulni a borzalmas és pont nélkül záruló Francia Nagydíj óta: „Folyamatosan fejlődünk, továbbra is erősek vagyunk a kanyarokban, ezen a hétvégén pedig valamelyest javultunk a gumikezelés terén. Remek taktikával rukkoltunk elő sorozatban a második hétvégén. Egy hatodik és egy ötödik hely: kezdek az a Carlos lenni, aki lenni akarok a Ferrarinál. Kezdjük úgy kivitelezni a versenyeket, ahogy szeretném.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: