DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ráhajt délután a győzelemre Norris

Hőstettet hajtott végre az Osztrák Nagydíj időmérőjén Lando Norris azzal, hogy kilenc év után az első sorba kvalifikált a McLarennel, kockázatot vállalva a gyors kanyarokban. Ha esélye nyílik rá, újabb csodát hajtana végre vasárnap.

„Epikus volt, nagyon menő” – mondta a feltüzelt Lando Norris a Red Bull Ringen szombaton, közvetlenül miután második pozíciót szerzett az Osztrák Nagydíj rajtrácsára, mindössze 48 ezredmásodpercre a rajtelső Max Verstappentől. Norris eredménye bravúr a McLaren számára, a csapat feltámadásának újabb fontos lépése: az istálló utoljára a 2012-es Brazil Nagydíjon indult az első sorból. Akkor Lewis Hamilton és Jenson Button kisajátította az első sort, utóbbinak pedig szerencsét hozott a második kocka, mivel megszerezte a győzelmet. Mit gondol Norris saját esélyeiről?

„Az előző hétvégén nem voltunk túlzottan közel, most viszont sikerült egy lépést megtennünk. Nem akarok negatív lenni, a kellő optimizmussal szeretnék hozzáállni, de realista is vagyok, és tudom, hogy nagyon kemény verseny lesz. A lehető legjobb pozícióban vagyunk, hogy mindenből kihozzuk a maximumot, ám ha esélyem nyílik az első helyre, esélyem, hogy versenyezzek Maxszal, akkor megragadom” – mondta a szombati sajtótájékoztatón Norris.



Az utolsó gyorskörön Verstappennek nem sikerült javítania korábbi, végül pole-pozíciót érő idején, a szélárnyékában haladó Norris viszont megfutotta kiváló körét. A brit úgy véli, kockázatvállalásra is szükség volt a kirívó eredményhez.

„Max mögött a második helyen kissé ideges voltam, hogy sokat fogok veszíteni az egyenesekben, és tényleg ez történt. De a kanyarokban visszahoztam. Különösen a nagy sebességű fordulókban vállaltam több kockázatot, és rengeteg köridőt találtam ott, ami kifizetődött a végén” – magyarázta Norris.

A pályafutása legjobb rajteredményét szerző Norris, ha a győzelemnek nem is feltétlenül fő esélyese, nagy reményekkel pályázik negyedik Formula-1-es dobogójára. 2020-ban ugyanitt, a Red Bull Ringen végzett először a harmadik pozícióban, idén pedig kétszer volt már a pódium harmadik fokán, az Emilia-Romagna-i és a Monacói Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: