DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Gasly: Most tarthatna egy kanyarnál tovább

Erős időmérőt zárt az Osztrák Nagydíjon az AlphaTauri párosa, miután Pierre Gasly a 6., Yuki Tsunoda pedig a 7. helyet szerezte meg. Mindketten jó versenyre számítanak, Gasly különösen.

Az AlphaTaurinak már a múlt heti, ugyanezen a pályán futott kvalifikációja is jól sikerült, miután mindkét pilótájuk a top 10-ben végzett. A Stájer Nagydíj aztán már egy másik történet volt; Yuki Tsunoda ugyan elcsípte az utolsó pontszerző helyet, de Pierre Gasly már az első kör után feladni kényszerült a futamot, miután összeütközött Charles Leclerc Ferrarijával.

A franciának éppen ezért határozott célja van a vasárnapi versenyre. „A stratégiánk a távolságtartás Leclerc-től. Holnap egy kanyarnál azért többet kellene megtenni. Remélhetőleg működni fog!”

Gasly ezután komolyabban folytatta a nyilatkozatát, ténylegesen a taktikáról szólva néhány szót. „Érdekes lesz a futam a stratégia szempontjából; mi vagyunk az elsők, akik a lágy gumikon rajtolnak. Megspóroltunk két szett kemény keveréket a versenyre, bízunk benne, hogy hasznunkra lesz. Kíváncsian várom, mi fog történni” – mondta az időmérő után.



Gasly egyébiránt a rajthelyével is elégedett, főleg annak fényében, hogy nem érezte komfortosan magát eddig az autóban. „Nagyon örülök neki. Csak egy tizedre vagyunk a harmadik helyezettől, ami nagyszerű. Ez nagyon pozitív, különösen számomra, mivel kicsit jobban szenvedtem az autóval, elsősorban az egyensúllyal. A hétvége után majd megnézzük, mi lehetett a gond.”

Tsunoda hasonló jó hangulatban mesélt az időmérő után, mely F1-es karrierje eddigi legjobbja. „A csapat kiváló munkát végzett, átmentettük a tempót múlt hétről. Nekem is egyszerűbb volt ez a hét így, hogy megint Ausztriában versenyzünk, és már van tapasztalatom az előző hétvégéről.”

„A körrel is elégedett vagyok. Igaz, szélárnyékot nem sikerült fognom, ami az egyenesben érezhető volt, de a legjobb időmérőm volt eddig. Felkészülök a holnapra, amennyire csak tudok, hiszen az lesz a legfontosabb” – mondta a japán újonc, akinek úgy tűnik, valóban jót tett a megregulázás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: