DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Alonso Verstappen sikerére tippel

Nyolc futam után kijelenthető, hogy az idei bajnokság nem egyszemélyes. Lewis Hamilton emberére akadt Max Verstappenben, kollégájuk, Fernando Alonso szerint pedig a holland sikerrel is fog járni.

Az egész F1-es világ izgatottan figyeli a Hamilton-Verstappen csata alakulását versenyhétvégéről versenyhétvégére, ami nem csoda, hiszen talán Nico Rosberg 2016-os diadalakor volt utoljára ilyen szoros a bajnokság. A versenytársak is örömmel látják ezt, és éppoly kíváncsiak a végkifejletre. Legutóbb Alonso fejezte ki elégedettségét a bajnoki csata láttán.

„Kívülállóként nagyon érdekes figyelni” – kezdte a kétszeres világbajnok. „Legalább most nem az van, mint az elmúlt években, hogy Lewis Lewis ellen. Néha Valtteri ellen. Sokkal érdekesebb a bajnokság, izgatottabban várhatjuk majd Abu Dhabit is” – mondta, megelőlegezve ezzel, hogy talán a szezonzáróig is elhúzódhat a bajnokavatás. Erre szintén 2016-ban, Rosberg győzelmekor volt utoljára példa.



Alonso azt is elmondta, ő kire fogadna. „Max a favorit, jobban teljesít. Persze a dolgok nagyon gyorsan változhatnak, a csapattól és a fejlesztésektől függően. De elég egyetlen kiesés, egy rossz kör vagy verseny is” – emlékeztetett a spanyol, visszautalva idei eseményekre is. „Láttuk, mi volt Bakuban. Ha Lewis versenyben marad, már vezette volna a bajnokságot.”

Jelen állás szerint azonban a holland áll az élen, 18 ponttal megelőzve riválisát. A múlt heti Stájer Nagydíjat Verstappen dominánsan nyerte, és tekintve, hogy újabb hétvége kezdődik ugyanazon a pályán, nagy kérdés, hogy látunk-e majd bármilyen változást a sorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: