DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Jövő héten még jobbak leszünk!

Max Verstappen hibátlan hétvégét zárt a Stájer Nagydíjon, ezzel pedig már tizennyolc pontosra növelte előnyét a világbajnoki összetettben. A holland jövő héten még jobb teljesítményt nyújtana.

Idei negyedik, összességében pedig már tizennegyedik futamgyőzelmét aratta Max Verstappen azáltal, hogy megnyerte a 2021-es Stájer Nagydíjat. A Red Bull holland versenyzője rajt-cél győzelmet aratott csapata első hazai versenyén.

Az ifjú holland trónkövetelő elégedetten nyilatkozott a verseny leintését követően: „Azonnal éreztem, már a rajtot követően, hogy kiváló az autó egyensúlya, így könnyebb dolgom volt a gumik életben tartását illetően is” – kezdte Verstappen.



„Még a végén is azt éreztem, hogy maradt tartalék az abroncsaimban, így körről körre próbáltam gyorsabb időt futni, ami egész jól is ment a mai napon. Jövő héten új verseny jön, ismét neki kell veselkednünk az egésznek, de már most azon leszünk, hogy bizonyos dolgokat jobban csináljunk jövő hétvégén.”

Verstappen a győzelme által már tizennyolc pontos előnyben találja magát a pontverseny élén, míg a Red Bull negyvenpontos fórral rendelkezik a Mercedesszel szemben nyolc futamot követően, de ez nem nagyon izgatta a versenyt megnyerő hollandot.

„Tetszik a jelenlegi állás, de tovább kell dolgoznunk. Ugyanakkor magabiztos vagyok azt illetően, hogy jövő héten legalább ennyire jó teljesítményt fogunk nyújtani” – fogadkozott a vb-pontverseny éllovasa.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni! Gyertek, beszéljük ki a Stájer Nagydíjat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: