DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Ennél is többre vagyunk képesek

Túl vagyunk a Fomula-1-es Osztrák Nagydíj első két szabadedzésén és az Alpine csapata egy igencsak eseménydús napot tudhat maga mögött. Az F2-es bajnokság éllovasa, Guanyu Zhou az enstone-i istálló színeiben ejthette meg F1-es bemutatkozását és rendkívül élvezte az A521 vezetését.

A kínai fiatal pilóta Fernando Alonso helyén körözhetett a Red Bull Ringen az első egy órás edzés során. Zhou – aki jelen pillanatban a francia istálló akadémiájának legígéretesebb fiatal pilótája – remek edzést zárt: 29 megtett körrel zárt a 14. pozícióban és mindössze négy tized másodpercet kapott az Alpine másik versenyzőjétől, Esteban Ocontól.

„Különleges volt a mai nap a számomra” – nyilatkozta az Alpine junior a pénteki napot követően.  „Minden körömre büszke vagyok, arra pedig különösen, hogy viszonylag gyorsan sikerült megbarátkoznom a gumikkal. Jó volt őket kipróbálni a rövid és hosszú etapok során egyaránt.”

„Próbáltam fokozatosan felépíteni magam és ez sikerült is, mert körről körre magabiztosabb lettem a volán mögött. Szeretném megköszönni az Alpine-nak a lehetőséget és nagyon remélem, hogy a karrierem során még lesznek hasonló alkalmak.”



A kétszeres spanyol világbajnok – aki nemrégiben dicséretet kapott a csapatától – a Stájer Nagydíjon való pontszerzését követően először vezethetett a Red Bull Ringen. Alonso az edzés elején kipróbálhatta a Pirelli prototípus kerekeit, majd az időmérő és a versenyszimuláció teljesítését követően végül a nyolcadik helyen lett rangsorolva.

„Jó érzés volt visszaülni az autóba és kipróbálni az új abroncsokat, különösen a C5-ös keveréket” – mondta Alonso, aki az előző osztrák futamon be tudott jutni a Q3-ba az időmérő edzésen. „A lágy keverékeket nem használhattuk az előző héten, így hasznos volt a mai rövid és hosszú etap is, amiket a C5-ös gumikkal teljesítettem.”

„A beállítások terén még van mit csiszolni az autón, azonban ebben az új gumik és még talán az egyensúly is nagy szerepet játszik. Az autó vezethetőségével nem volt különösebb baj és remélhetőleg a holnapi időmérőn még jobb teljesítményre leszünk képesek” – zárta értékelését a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: