DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonsót megdicsérték, mert nem hisztizett

Az Alpine sportigazgatója elismerő szavakkal illette a kétszeres világbajnokot, akinek a csapat nehéz szezonkezdete ellenére egy rossz szava nem volt senkihez, csak a saját fejlődésén dolgozott.

Fernando Alonso két év kihagyás után idén az Alpine színeiben tért vissza a Formula-1 mezőnyébe, ahol döcögősen indult újra a pályafutása. Az istálló az első öt versenyhétvége során mindössze kétszer szerzett pontot, ráadásul Alonso többször lemaradásban volt csapattársához, Esteban Oconhoz képest. Az utóbbi néhány futamra azonban új szintre emelkedett a spanyol, aki a Bakuban például egy hatodik helyezéssel gazdagította a csapatot. Alan Permane hálás a pilótának, amiért türelmes volt munkatársaival, és alázattal állt a feladatai elé.

alonso-2021-action1



„Szerintem ez a folyamat olyan, mint az F1-ben bármi – nincs egy konkrét megoldás arra, hogyan találjunk több leszorítóerőt, több lóerőt, vagy a pilóta hogyan találja meg saját magát. Ez kemény munkát igényel, és ő keményen dolgozik. Már az előszezonban is így tett. Igen, gyengén kezdtünk, de bármiféle panaszkodás és hisztizés helyett ő csak magába nézett. Egyszer sem hibáztatta az autót vagy a csapatot. Úgy állt hozzá, hogy neki kell fejlődnie, neki kell jobbá válnia. Az irodában és a sajtó előtt is így beszélt. Ezt a folyamatot azóta sem zárta le, még mindig építi a csapatot maga körül, és nagyszerű munkát végez” – idézte a sportigazgató szavait a Motorsport.

A múlt hétvégi Stájer Nagydíjon Alonso szolgáltatta a csapat számára a pozitív eredményeket: előbb bejutott az időmérő Q3-as szakaszába, majd a kilencedik helyezése révén két pontot szerzett. Az időmérőt követően a rádióban úgy fogalmazott, „ezt élveztem, bármilyen pozíciót is szereztem”, ami nagy bátorítást jelentett a csapat számára.

„Azt mondtam neki, ne becsülje alá a rádióüzenetének hatását, mert Enstone-ban és Viryben mindenki hallotta. Emiatt érezhetik azt, hogy a kemény munkájuk megéri a fáradozást. A pilótát elégedettnek hallani azt jelzi számukra, hogy jó irányba tartanak” – tette hozzá Permane.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: