DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így vette vissza a körét Sainz Hamiltontól

Különleges pillanat volt Ferrari spanyolja számára, mikor megelőzte Lewis Hamiltont a Stájer Nagydíjon, körön belülre kerülve hozzá képest – a manőverhez a csapatok közti együttműködésre is szükség volt.

Nagy futama volt a Ferrarinak a Stájer Nagydíjon, melyen Carlos Sainz hatodik, Charles Leclerc hetedik helyen futott be. A spanyol pilótának volt egy kifejezetten különleges momentuma: a futam késői szakaszában megelőzte a második helyen álló, körelőnyben levő Lewis Hamiltont, így visszavette körét a Mercedes-pilótától.

„Én hatodik voltam, ő második, ő a bajnoki címért harcol, én pedig Lando Norrist próbáltam elkapni az ötödik helyen” – mondta Sainz az Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján, miért okozott számára dilemmát, miután utolérte Hamiltont. A sajtótájékoztatón online formában a Formula.hu is részt vett.

„Eleinte elengedtem őt, mert 1:08,5-ös köröket futott, amire én nem voltam képes a keménnyel. Aztán hirtelen visszaesett a tempója, míg én még gyorsultam is a kemény keveréken. Hirtelen megközelítettem, de 10 körön át másfél-két másodpercre beragadtam mögé” – vázolta a forgatókönyvet Sainz, aki a távolság miatt nem használhatta a DRS-t.



A kulcsfontosságú előzéshez végül „külső segítséget” is kapott: a Ferrari az FIA közreműködésével jelezte a Mercedesnek, hogy Hamilton legyen közreműködő a spanyollal, akivel nem volt közvetlen harcban.

„Hirtelen sikerült DRS-távon belülre kerülnöm, és szóltam a csapatnak, hogy vissza akarom venni a köröm, hogy támadhassam Landót. Jó csapatmunka zajlott köztünk, az FIA és Mercedes közt, hogy a manőver a lehető legegyszerűbb és legveszélytelenebb legyen mindkettőnk számára, mivel természetesen nem szeretettem volna galibát teremteni. Tökéletesen sikerült, de sajnos 10-15 körbe került a versenyemet illetően. De nem panaszkodhatom, hiszen egy versenyben ilyen előfordul” – összegezte Sainz, aki végül Norris mögött végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: