DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Olyan gyorsak voltunk, mint Perez

A Ferrari a múlt heti botladozásának tökéletes ellentétét mutatta be a Stájer Nagydíjon. Carlos Sainz különösen elégedett volt hatodik helyezésével, a vörös istálló versenytempója kiválónak bizonyult.

A Francia Nagydíjon súlyos gumikezelési problémákkal küzdöttek a Ferrarik, sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem végzett a legjobb tízben. Ezzel szemben Spielbergben remek versenytempóval jelentkezett a Scuderia és az első körben vezetőszárnyat törő és emiatt extra kiállásra kényszerülő Charles Leclerc is könnyedén végzett hetedikként önerőből.

Még jobban teljesített csapattársa, Sainz ugyanis a verseny legnagyobb részében azonos tempóra volt képes a Red Bullt vezető Sergio Perezzel. Az elmúlt időszakot tekintve a Ferrari sikeres futamot zárt, bár annak fényében, hogy három-négy évvel ezelőtt még a bajnoki címért küzdött ugyanezzel az autóval Sebastian Vettel, már a hatodik-hetedik hely is sikernek számít. Ráadásul mindkét vörös autó kört kapott a győztes Max Verstappentől.

Sainz bánja, hogy nem vette hamarabb vissza a kört a lelassuló Hamiltontól


„Nagyon boldog vagyok, elképesztően jó napot zárhatunk. A közepes keveréken egészen remek első etapot teljesítettünk és kiemelkedő tempónknak és a jelentősen elnyújtott kerékcserémnek köszönhetően rengeteg riválist megelőzhettünk saját stratégiánkkal” – örvendezett a leintés után Carlos Sainz a Sky Sports adásában.

„Furcsa helyzet adódott a hajrában, friss kemény abroncsokon futottam a pályán, nem sokkal előttem járt Lando (Norris), de köztünk volt a körelőnyben, de gumihátrányban levő, lassabb tempóra képes Lewis Hamilton. 5-10 körön át gondolkodtam, hogy mit csináljak, aztán annyira szenvedni kezdett Lewis a gumijaival, hogy tényleg megelőztem, de sajnos már túl későn ahhoz, hogy Landót is utolérhessem. Pedig a futam végéig sikerülhetett volna és megvívtuk volna saját csatánkat.”

„Nagyszerűen mentek ma a dolgaink, a versenytempó tekintetében ugyanolyan gyorsak voltunk, mint Perez, a középmezőnynél pedig egyértelműen gyorsabbak. Ez komoly pozitívum a csapat számára, nagy kár, hogy nem sikerült további pontokat elvenni a McLarentől. Paul Ricard-ral ellentétben most semmilyen gondunk nem volt a gumikezeléssel. Furcsa, hogy gyengélkedünk az időmérőkön, a versenytempónk pedig igen erős” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: