DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Hamilton csak megjátszotta a kétségbeesést

Lewis Hamilton elismerte, hogy tudott a Mercedes érkező fejlesztéséről, pedig néhány nappal ezelőtt még úgy fogalmazott, szerinte ez nincs a csapat tervei között.

Szépen megvezette az F1 közönségét Lewis Hamilton és Toto Wolff, akik a Stájer Nagydíjon tapasztalt vereséget követően azt hangoztatták, nagy bajban van a Mercedes istállója, ami a 2022-es szabályváltozások miatt már teljesen leállította az idei autó fejlesztését, így lépéshátrányban folytatja az évet a Red Bullhoz képest. Alig pár nap telt el a pilóta és a csapatfőnök nyilatkozata óta, és már ki is derült, hogy ez messze nem így van. Kedden az istálló technikai igazgatója elárulta, valójában érkezik egy fejlesztési csomag, amit már terveztek egy ideje.

merc-ham-portre-20203



A „leleplezést” követően elkerülhetetlen volt, hogy a következő F1-es hétvégén felmerüljön a téma, amire reagálva a pilóta elárulta, valójában mindenről tudott. „Tudtam, hogy érkezik egy fejlesztés” – ismerte be az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. „Elvégre mindenki kőkeményen dolgozik. Egyre jobban kiismerjük az autót. Új dolgokat fedezünk fel, például, hogy hol feszegessük a határokat. Teljes mértékben bízom a csapatban.”

Hamilton még az általa kevésbé kedvelt szimulátorba is visszaült, hogy némi extra teljesítményt találjon a Mercedes idei autójában. „Mindannyian olyan keményen nyomjuk, ahogy csak bírjuk. Persze örülnénk neki, ha gyorsabbak lennénk, így nemcsak az időmérőn, hanem a versenyen is nagyobb kihívás elé állítanánk őket. Nyilván ők is fejlődnek, de nem engedhetem meg magamnak, hogy aggódjak. A legtöbb, amit tehetek, hogy minden energiámat a felkészülésre és a mérnökök segítésére fordítom. Most annak van ideje, hogy csapatként egyesülve keményen dolgozzunk a gyengeségeink kijavításán, bármelyek is legyenek azok. Ezért vagyunk világbajnokok, és hiszek a csapatban, hogy képes erre” – fogalmazott az online sajtótájékoztatón, amelyen többek között a Formula.hu is részt vett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: