DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ferrari: Nem a McLaren legyőzése a fő cél

Mattia Binotto, a vörösök F1-es csapatvezetője örül, hogy közeledtek a wokingiakhoz a konstruktőri vb-tabellán, de sokkal fontosabbnak tartja, hogy a jövőt szem előtt tartva fejlődjenek.

Másfél hete idei legpocsékabb versenyét teljesítette a Ferrari a Formula-1-es Francia Nagydíjon, ahol a gumikopással küzdve még pontot sem tudtak szerezni. Ehhez képest a Stájer Nagydíjon elért hatodik és hetedik helyezésük komoly javulás, ám ahogy Laurent Mekies, úgy Mattia Binotto csapatfőnök sem ringatja magát abba a hitbe, hogy ezzel máris megoldódtak a gondjaik:

mclaren-ferrari-f1-2021-dppi



„Nem oldottuk meg teljesen a franciaországi problémákat, efelől nincs kétség” – idézi Binottót a Formula1.com. „Ami Franciaországot illeti, néhány dolgot csinálhattunk volna másképp és javíthattunk volna az ottani teljesítményünkön. De úgy vélem, összességében az autónknak vannak gyengeségei, amelyek itt ugyan nem látszottak, de Silverstone ismét kemény pálya lehet számunkra a nagy tempójú kanyarjaival, amelyek komoly terhelést jelentenek a gumiknak. Szerintem a legfontosabb a hozzáállás: ahogy a csapat reagált, az tökéletesen működött Ausztriában, és biztos vagyok benne, hogy bár Silverstone is nehéz lesz, kétségtelenül jobbak leszünk ott, mint Franciaországban.”

Bár Lando Norris a Scuderia párosa előtt végzett az első spielbergi versenyen, a Ferrari így is közelített a wokingiakra a konstruktőri összetettben, ahol 16 pont a hátrányuk a harmadik helyen álló riválisukhoz képest. Binotto azonban elmondta: nem az az elsődleges céljuk 2021-ben, hogy legyőzzék a McLarent és megszerezzék a vb-bronzot.

„Hogy mennyire fontos, hogy pontokat hozzunk a McLarenen? Nem az. Ahogy azt a szezon elején is elmondtam, a legfőbb célunk, hogy a jövő évet és az azt követő szezonokat szem előtt tartva fejlődjünk, és hogy minden egyes területen jobb munkát végezzünk, valamint tanuljunk a hibáinkból, mint például Franciaország után. A harmadik hely is célunk, de nem a legfontosabb. A leglényegesebb, hogy csapatként fejlődjünk és a jövőben versenyképesek legyünk. Szóval nagyszerű, hogy ledolgoztunk néhány pontot a konstruktőri tabellán, de nem ez a legfőbb célunk idén. És a tény, hogy a pilótáink jól mennek a McLarenek ellen… Nem ítélek meg másokat, csak magunkat, és azt mondhatom, hogy nagyon büszke vagyok arra, hogy a versenyzőink beilleszkedtek a csapatba.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: