DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezt tanácsolta Jos Verstappen Mick Schumachernek pályafutása elején

Max Verstappen édesapja még az első F4-es szezon után adott tanácsot Corinna Schumachernek. A németek megszívlelték a javaslatot, amelyet követően Mick remekelt az alsóbb géposztályokban.

Az első Formula-1-es szezonját teljesítő Mick Schumacher hat évvel ezelőtt, 2015-ben versenyzett először formulaautóval, a német Formula-4-es bajnokságban. Bár már első versenyhétvégéjén megszerezte első futamgyőzelmét, a szezon nem volt túlzottan átütő, az ifjú német 10. helyen zárta csak a bajnokságot. Ezt követően történt, hogy Jos Verstappen – akinek fia, Max akkor első Formula-1-es évén volt túl – tanácsot adott Mick édesanyjának, Corinna Schumachernek.

„Az első Formula-4-es éve után beszélgettem el Corinnával, aki megkérdezett engem, milyen úton kellene tovább haladnia” – mondta Sport1.de-nek Verstappen. „Azt javasoltam, váltson a Prema csapatra, mert akkoriban ők voltak a legjobbak a Formula-4-ben és Formula-3-ban. És ezt is tették.”

2016-ban már gyakori látvány volt: Mick Schumacher az F4-es dobogón


Schumacher a 2015-ös szezonban még a Van Amersfoort Racinggel versenyzett, egy holland istállóval – érdekesség, hogy velük teljesítette egyetlen F3-as szezonját a fiatal Verstappen is. 2016-ban már a Premával szerepelt, és a következő négy évben végig az olaszokkal indult a Formula-3-ban és Formula-2-ben is.

Utóbbi két kategóriában a bajnoki címet is megszerezte 2018-ban és 2020-ban, így jutott el az F1-es debütálásig. Miután évek óta nyerő csapatnál vezetett, a királykategóriában sereghajtóval kell csiszolódnia, de az idősebb Verstappen elismeri a Haas volánja mögötti teljesítményt.

„Mick jó munkát végez, egy olyan autóval, melyet nehéz vezetni. Ez az év tanulószezon lesz számára, jövőre pedig új autók érkeznek. Időt kell adnunk neki. Szerintem a Haas nagyobb támogatást fog kapni a Ferraritól. Már most úgy gondolom, hogy nagy munka zajlik a színfalak mögött. Jobban teljesít, mint Mazepin, kevesebbet forog és a sajtót is ügyesebben kezeli. Mazepin többször van útban az időmérőn és versenyen” – vetette össze a csapattárssal is Schumachert az idősebb Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: