DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso valóban kezdi igazán elkapni a fonalat

Igaza lehetett Alain Prostnak, az idényt gyengélkedve indító Fernando Alonso egyre inkább ráérez a vezetésre. A spanyol boldog a mostani időmérőn megszerzett nyolcadik rajtkockával is.

A kvalifikáción kilencedikként végzett a kétszeres világbajnok spanyol ász, ám Yuki Tsunodára feltartás miatt háromhelyes rajtbüntetést róttak ki szombaton délután, így Alonso előrelépett a nyolcadik helyre. Kifejezetten elégedett volt mostani időmérős teljesítményével, ráadásul igen látványosan legyőzte fiatal francia csapattársát, Esteban Ocon ugyanis már a Q1 végén búcsúzott.

Gyorsköre után már a rádión is kifejezte tetszését. „Gyönyörű kör volt, rettentően élveztem. Bármi is lesz a végső rajthelyem, ezt hihetetlenül élveztem most.” Úgy tűnik, most már hetek óta elkapta a fonalat 2005 és 2006 világbajnoka, a bakui utolsó körök óta szárnyal és folyamatosan szállítja a jó eredményeket, mind az időmérőkön, mind a futamokon.

Alonso kezd ráérezni, ahogy azt Prost előre megmondta a hét közepén


„Igen, tényleg boldog vagyok, ezek boldog napok, hétvégék. Azt hiszem, Baku óta, amikor sikerült feljönnöm a végén a hatodik helyre, minden kezd úgy alakulni, ahogy szeretnénk. Egész nap élvezetes volt vezetni az autót. Kifejezetten jó volt a tapadásom, végig éreztem, hogy jó az autó, szerintem a legjobb tízbe kerülés volt a maximum, amit ezen a napon el lehetett érni a jelenlegi csomaggal” – mondta el véleményét Alonso a Sky Sports adásában.

„Ami a versenyt illeti, szerintem kulcsfontosságú lesz az abroncsokra figyelnünk, a gumikopás ugyanis alapvetően meghatározza majd a futam menetét. Ezen kívül az eget is folyamatosan figyelnünk kell, mert bármikor leszakadhat az ég, ha pedig ez megtörténik, mindenki az ismeretlenben fog autózni.”

„E pillanatban jobban szeretném, ha száraz maradna az időjárás, mert egyetlen kört sem tettünk meg vizes pályán. Jó persze, mindenkinek ugyanolyan ismeretlen lenne esőben menni ezen a hétvégén, de azért sokkal jobb, ha legalább egy edzésen esik az eső és nem a teljesen ismeretlen körülmények között nekivágni a futamnak. Meglátjuk, hogy alakul az idő” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: