DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Prost: Alonso hamarosan újra csúcsformában lesz

A négyszeres világbajnok francia legenda pontosan tudja, milyen nehéz egy kihagyás után visszatérni a Formula-1-be. De azt látja, Alonso megint egyre jobb, hamarosan ismét topformában lesz.

Két teljes szezont hagyott ki a Formula-1-es versenyzésben Fernando Alonso, ráadásul az idő sem neki dolgozik már így közel negyven évesen. A visszatérése óta többnyire csalódást keltő teljesítménnyel rukkolt elő, leggyakrabban ugyanis csapattársával, Esteban Oconnal sem tudta tartani a lépést. Az elmúlt hetekben azonban a spanyol ismét elkezdett remekelni az Alpine-nal.

Először Bakuban, majd legutóbb Franciaországban sajtolta ki a lehető legtöbbet az idén nem túl acélos Alpine-ból, mindkétszer egyértelműen jobbnak bizonyult Oconnál. Alain Prost saját tapasztalataiból is tudja, mennyire nem könnyű egy ilyen kihagyás után visszatérni a száguldó cirkuszba, de azt látja, Alonso a legjobb úton jár, hogy ismét legjobbját nyújtsa.

Alonso újra elkezdett villantani a visszatérése után


„Ilyenkor mindig eszembe jut, amikor én tartottam szünetet 1992-ben, mennyire nehéz is volt utána visszatérni és visszarázódni a jó formámba, pedig én valójában csak hat hónapig álltam le. Aztán azonban minden héten teszteltünk, gyakorlatilag folyamatosan teszteltünk, amikor csak lehetett” – idézi Prostot a Motorsport.com szakoldal.

„Számomra nyilvánvaló volt, hogy a visszatérés elején képtelenség, hogy Fernando azonnal a legjobbját nyújtsa. Teljesen új autó, új csapat volt neki az Alpine és jó két évig nem versenyzett az F1-ben. Már az elején megmondta, hogy minimum négy-öt versenyhétvégére szüksége lesz, mire visszarázódik. Most már biztos vagyok benne, hogy szinte teljesen visszatért a régi jó formája.”

„Velem szemben még az is külön nehézség volt Fernando számára, hogy nagyon keveset tesztelhetett, mindössze másfél napig vezethette az új autót a tesztidőszakban, ennyi ideje volt megérteni a komplex autó számára új rendszereit. Az életkora szerintem nem igazán döntő, nagyon erős és kiváló formában van” – tette hozzá Alain Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: