DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltonnak nem tetszik, hogy „kísérleti nyúlnak” használják a briteket

A Stájer Nagydíj sajtótájékoztatója előtt nem sokkal jelentették be, hogy telt házas lesz a silverstone-i Brit Nagydíj. Hamilton örül a rajongók jelenlétének, de aggódik is értük.

Ahogyan 2020-ban, úgy idén sem maradunk tripla hétvége nélkül, ugyanis a három egymást követő F1-es hétvége második állomásaként a Stájer Nagydíjat rendezik a Red Bull Ringen az előttünk álló hétvégén.

Néhány órával a sajtótájékoztató előtt jelentették be, hogy Nagy-Britanniában sem kell korlátozásokra számítania a rajongóknak, így az oltottság igazolása vagy egy negatív teszt esetén bárki beléphet a Brit Nagydíjra, amely így telt házas lesz.

Lewis Hamilton – aki hosszú idő után ismét üldözővé vált a világbajnoki csatározásban – elárulta véleményét a brit kormány döntéséről: „Nem akarok negatív lenni, sőt! Örülök, hogy végre ennyi rajongó kilátogathat a nagydíjra, rendkívül izgatott vagyok, hogy ennyi embert láthassak a lelátókon” – mondta Hamilton, aki aztán pálfordulást vett.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

„Viszont ma reggel megnéztem a híreket, ahol azt láttam, hogy az esetszám emelkedik az Egyesült Királyságban és nincs mindenki beoltva. Annak ellenére is aggódom az emberekért, hogy a vakcinák jól vizsgáznak és egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra. Kicsit korainak érzem a döntést, de nem az enyém a végső szó, így csak remélni tudom, hogy mindenki megőrzi majd az egészségét.”

Hamilton továbbá arra is kérte a rajongókat, hogy ezen túl is viseljenek maszkot és mossák valamint fertőtlenítsék a kezeiket: „Nem vagyok politikus, de nem igazán értem ezen döntésüket. Sokszor zavarba ejtő döntések születnek odafentről, de nem is szeretnék ehhez többet hozzáfűzni” – tette hozzá Hamilton, aki aztán üdvözölte az információt, hogy csak oltás vagy negatív teszt birtokában léphetnek majd be a nézők.

„Ettől függetlenül is jobban örülnék neki, ha nem ugranánk fejest ebbe az egészbe és ahelyett, hogy a brit embereket szinte „kísérleti nyúlként” használnánk fel, inkább lassan és óvatosan engednénk a korlátozásokból.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: