DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: Ez nem teadélután, hanem élsport

Így reagált az F1-es Francia Nagydíjon történt rádiós kifakadását firtató kérdésekre a finn pilóta, aki cáfolta, hogy ez a Mercedesszel való kapcsolata megromlásának jele lett volna.

Valtteri Bottas csak a negyedik helyen ért célba néhány napja a Francia Nagydíjon, miután nemcsak a vb-címért csatázó Max Verstappen és Lewis Hamilton, hanem az elnyújtott egykiállásos taktikán lévő Sergio Perez is megelőzte a hajrában. A finn igencsak ingerülten fakadt ki a rádióban a stratégia kapcsán, mondván, hogy ő végig azt mondta, hogy a két kiállás lenne a nyerő (amellyel Verstappen való győzött is Le Castellet-ben). A téma előkerült a Stájer Nagydíj előtti csütörtöki sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett –, ahol arról kérdezték az egyelőre bizonytalan jövőjű Bottast, hogy ez a Mercedesszel megromlott kapcsolatának jele volt-e:

bottas-mercedes-paulricard-dppi-1



„Elég határozott tudok lenni ezzel kapcsolatban: ez a következtetés teljes mértékben téves. Nagyon jó a kapcsolatunk a csapaton belül, nincsenek problémáink. Megszokottak az ilyen helyzetek. Biztos vagyok benne, hogy a korábbiak közül nem minden került be a közvetítésbe, minket pedig az juttatott idáig csapatként, hogy mindig egyenesek és őszinték voltunk az érzéseinkkel kapcsolatban, ha úgy érezzük, van valahol lehetőség fejlődni. Szóval nincs ebben semmi új, és minden rendben van.”

Érdekes módon Toto Wolff csapatvezető kifejezetten örült versenyzője kritikus hangvételének, amire maga a finn versenyző így reagált: „Örülök, ha tetszett neki, de nyilván magától a helyzettől nem voltam boldog. De ilyen a versenyzés, ilyenek az érzelmek. Nehéz leírni az érzéseidet, amikor a versenyautóban ülsz. Nem egy teadélutánon vagyunk, hanem egy élsportban szerepelünk. Én is jól akarok szerepelni, meg a csapat is. Vannak érzelmeink, még finnként is.”

Bottas egyébként újfent elmondta, hogy egyelőre nem kezdték meg az egyeztetéseket az esetleges 2022-es hosszabbításról a Mercedesszel, de nem új számára a helyzet, hiszen rendre egyéves szerződéseket szokott kötni.

„Mindenki tudja, hogyan működik ez a sport: ha hozod az eredményeket, megkapod azt a helyet, amit megérdemelsz. Ha nem szállítod az eredményeket, és a csapat úgy érzi, pilótát kell cserélni, akkor le is cserélik. Nagyon egyszerűen működik ez a sport” – mondta el a pilóta. „Ismétlem, hogy még 16 verseny hátravan. A csapat tudja, mire vagyok képes, és mennyire értékes voltam a bajnokság megnyerése szempontjából. Még nincs itt az ideje az egyeztetéseknek. Egy tripla forduló közepén járunk, erre koncentrálunk, és biztos vagyok benne, hogy a szünet heteiben lesz időnk megbeszélni ezeket, amikor eljön ennek az ideje. De ez a helyzet, amiben vagyok, ebből kell kihoznom a maximumot. Ilyen egyszerű.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: