DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton válaszolt Rosberg kritikájára

Nico Rosberg a verseny leintését követően kritizálta Lewis Hamiltont, mondván, igen könnyen adta meg magát Max Verstappennek a brit. A Mercedes versenyzője megvédte magát régi riválisával szemben.

Max Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat, miután saját fegyverét fordította a Mercedes ellen. A Red Bull nagyszerű versenystratégiát eszelt ki, s a két kiálláson lévő Verstappen az 53 körös verseny vége előtt másfél körrel levadászta világbajnoki riválisát.

Korábbi csapattársa és vetélytársa, a ma már szakértőként és nagykövetként tevékenykedő Nico Rosberg leszólta a versenyt követően Lewis Hamiltont, miután szerinte nem adott bele mindent, hogy megtartsa a vezetést.



„Lewistól teljesen szokatlan, hogy nem is próbálta becsukni a kaput az előzésnél Verstappen előtt. Általában Lewis az egyik legjobb harcos a mezőnyben, de engem meglepett, hogy ezúttal meg sem próbált normálisan védekezni, keményebben, de legalább megpróbálni jóval később fékezni. Valahogy azt éreztem, hogy Hamilton ezúttal túl puha volt ebben a csatában, be kellett volna csuknia azt a nyomorult kaput” – mondta a 2016-os világbajnok.

Hamilton nem is hagyta szó nélkül a kritikát: „Először is, törmelékek vannak a belső íven, így nem szerettem volna még jobban tönkretenni a gumijaim. Másfelől pedig nyitott DRS-sel támadott, így ha nem is ott, akkor az egyenesben előzött volna meg” – védte magát a brit.

„Lényegtelen, hogy mennyire védekeztem agresszíven, ráadásul semmi első tapadásom nem volt, szóval előbb-utóbb elkapott volna. Nem lett volna értelme komolyabban védekezni ellene, mert mindenki láthatta, hogy mi történt Sergio és Valtteri közt. Értelmetlen lett volna csatába folynom vele, inkább óvtam az abroncsaim.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: