DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Megszállottan ragaszkodtunk az egy kiálláshoz

Valtteri Bottas a verseny leintését követően ismét hangot adott véleményének, mely szerint a kétkiállásos stratégia volt a nyerő. Az egész csapat az egykiállásos taktikára esküdött, de ráfáztak.

A Mercedes ahogyan a konstruktőri, úgy az egyéni világbajnoki csatában is lemaradni látszik a Red Bulltól, Valtteri Bottas pedig – bár voltak biztató momentumai – ezúttal sem tudott extrát nyújtani, s végül mindkét Red Bull bedarálta a finnt az utolsó körökben.

A finn pilóta így a harmadik helyről rajtolva csak a negyedik pozícióban szelte át a célvonalat. Nem jelentette ki egyértelműen, de már a verseny közben is utalt rá, hogy a csapat hibájának tekinti, hogy az egykiállásos stratégiához ragaszkodtak.



„Ma a kétkiállásos stratégia volt a nyerő, de ezt már könnyű utólag megállapítani, így el kell fogadnunk azt, ami történt. Az egész csapat megszállottan ragaszkodott az egy kiálláshoz, mondván, az lesz a legjobb, de végül nem nekünk lett igazunk” – kesergett Bottas.

„Az utolsó tíz-tizenöt körben már egyáltalán nem tapadtak az első abroncsaim, így már csak arra tudtam koncentrálni, hogy beérjek velük a célba. Az utolsó körök nem voltak túl szórakoztatóak számomra.”

„Úgy éreztem magam a pályán, mint egy bója, amit mindenki ki fog kerülni, de minden tőlem telhetőt megtettem, hogy legalább a dobogón végezzek, de gumik híján ez teljesen esélytelen volt. Ebből a hétvégéből is lesz mit tanulnunk” – mondta a finn, aki kifejtette, mi is lesz az e heti házi feladat számukra.

„Úgy gondoltuk, hogy a hűvösebb hőmérséklet hatására tovább tartanak majd a gumiabroncsok, de nem így történt, a számításaink nem igazán fedték a valóságot” – summázta a történteket Bottas, aki azért elmondta, ő hogyan csinálta volna: „Ha rámentünk volna a két kiállásra, biztosan felállhatok a pódiumra, de talán még a győzelemért is harcban lehettünk volna.”

Gyertek, beszéljük ki a Francia Nagydíj legfontosabb mozzanatait és azok következményeit a Formula Aréna Facebook-csoportunkban, ahol két verseny között sem lankad az F1 iránti lelkesedés!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: