DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sárga rázókő, piros zászló: Tsunoda újra bocsánatot kért

Épphogy pályára gurultak az autók a Francia Nagydíj időmérőjének első szakaszában, amikor térhettek is vissza a bokszba, Yuki Tsunoda balesete miatt ugyanis félbe kellett szakítani az edzést. Az ifjú japán így mért idő nélkül, az utolsó helyen zárt, míg csapattársa hatodik lett.

A pálya szélét tarkító sárga kerékvetők már a hétvége korábbi részében is beszédtémát szolgáltattak, legutóbb épp a Red Bull reklamált miattuk, akiknek egy darabot le is szakítottak az autójából. Most a kisbikák pilótájának gyűlt meg a baja velük, Tsunoda szerint ugyanis ez vezetett a falba csúszásához.

„Ez az én hibám volt, és szeretnék bocsánatot kérni a csapattól. Túlságosan rámentem a sárga rázókőre az egyes kanyarban, és kipördültem” – vállalta a felelősséget a japán. Hét nagydíjhétvégén harmadszor szenvedett balesetet az időmérőn: Imolában ugyancsak a Q1-ben, két hete, Bakuban pedig a Q3-ban törte össze az AlphaTaurit.

„Próbáltam fékezni, de mintha jégen csúsztam volna. A becsapódás elég enyhe volt, viszont sérült az autó, úgyhogy a csapatnak ma túlóráznia kell, hogy holnap legyen esélyem rajthoz állni. Szeretném majd egy jó versennyel megköszönni nekik. Nem lesz egyszerű, nehéz előzni itt, de mindent beleadok” – szólt az ígérete a kvalifikáció utáni nyilatkozatában.



Az AlphaTauri másik versenyzője, Pierre Gasly tűrhetőbb napot zárt hazai pályáján, annak ellenére, hogy a hétvége eddigi részében nem volt teljesen elégedett az autójával, ráadásul egyike volt azoknak, akiknek a körét pályalevágás miatt törölték.

„Eddig ez egy nehéz hétvége volt, de végül az időmérőre minden összeállt. Csalódott voltam a döntés miatt, tudtam, hogy így egyetlen lehetőségem maradt a Q3-ban. Annyira felpörögtem, hogy összeraktam egy még jobb kört, így összességében nagyon boldog vagyok” – mondta a francia, akinek ideje a hatodik helyet érte.

Hazai versenyét természetesen lelkesen várja, de óvatosságra is int. „Érdekes lesz a holnap, újra hagyományos pályán versenyzünk majd, és ugyanazokon a gumikon indulunk majd, mint a többiek. A taktika kulcsfontosságú lesz. Remélem, szerzek majd néhány pontot itt, a hazai közönségem előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: