DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Ha itt nyerünk, akkor bárhol tudunk

Bizakodó csapata teljesítményét látva a Red Bull főnöke, Christian Horner. A Paul Ricard-i pole-pozíció újult erőt ad nekik a Mercedesszel szembeni küzdelemben.

Horner a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában elégedetten kommentálta a bikák időmérős szereplését: „Fantasztikus eredmény. Ez az első pole-pozíciónk itt Franciaországban. Remek teljesítmény Maxtól” – mondta a brit a tévécsatornának. Természetesen a csapat másik pilótájáról sem feledkezett meg; Sergio Pérez szintén ott volt az Ezüst Nyilak sarkában, így neki is kijárt az elismerés: „Az, hogy Checo is ilyen közel van, nagyszerű teljesítmény, az egész csapat részéről.”

Verstappen első helye már csak azért is biztató, mert Paul Ricard klasszikus Mercedes-pályának számít. Egy esetleges győzelem itt az elkövetkező futamok szempontjából is pozitív előjel lenne. „Sokkal magabiztosabbak vagyunk. Meglátjuk, mi lesz holnap. Ez a pálya a Mercedes felségterülete volt az elmúlt években. Viszont ha itt és most sikerül legyőznünk őket, akkor egyértelművé válik, hogy bárhol máshol is képesek leszünk erre” – nyilatkozta Horner.



Persze ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnek. „Nyilvánvalóan nagy a tét, de a csapat hihetetlenül jól dolgozik. Ez az év elég kemény; itt az idei autó, a jövő évi, a költségplafon, és minden más. Viszont fenomenális látni a Mercedesen a nyomást, ahogy a csapatunk egyre jobb és jobb.”

Ami az egyenesbeli sebességüket illeti – amit Lewis Hamilton is megjegyzett az időmérő után –, Horner szerint nincs nagy titok mögötte. „Egy kicsit kisebb leszorítóerővel mentünk. Ha összevetik a hátsó szárnyunk méretét a Mercedesével, látható a különbség. A kettes szektorban pedig kevesebb energiát használunk, így a végén, kevesebb ellenállással gyorsabbak vagyunk. A harmadik szektorban is jó részidőt futunk, ami összességében erős kört eredményez. Remélem, holnap is hasonlóan jók leszünk” – zárta végül gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: