DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso remek tempót talált az Alpine-nal

A péntek délutáni negyedik helyezés és a lemaradás mértéke igencsak bizakodással tölti el a kétszeres világbajnok spanyolt, aki a McLarennél és a Ferrarinál is gyorsabbnak bizonyult.

Úgy tűnik, hogy a francia pálya fekszik az Alpine istállónak, Esteban Ocon a legjobb hatba, Fernando Alonso pedig a negyedik helyre fért be, úgy, hogy kevesebb, mint fél másodperc a lemaradása a tréninget leggyorsabbként záró Max Verstappen mögött. Márpedig az idei évet tekintve ez igen biztató.

„Valóban gyorsak voltunk az első edzésnapon, az autónak egyelőre fekszik a pálya, jó érzés volt vezetni. A délelőtti és a délutáni szabadedzésen is tudtunk kísérletezni a gép beállításaival. Nincs világos válaszunk arra, hogy mitől lett hirtelen ekkora tempónk, de eddig úgy tűnik, minden beállításunk remekül működik” – idézi Fernando Alonsót az Alpine sajtóközleménye.

Szombaton is megtartja kiváló tempóját az Alpine és Fernando Alonso?


„Reméljük, meg tudjuk tartani ezt a kiváló sebességet szombaton is, az időmérőn jön el igazán az igazság pillanata, abban pedig nem kételkedünk, hogy a középmezőny ismét rendkívül szoros lesz, mint mindig. Néhány tizedmásodperc teljesen átalakíthatja az erőviszonyokat, reméljük, továbbra is a mezőny első felében maradunk.”

„Annyira szoros a középmezőnyben a csata, ha nem sikerül mindent a legoptimálisabban beállítanunk és nincs tökéletes szombatunk, illetve vasárnapunk, máris kívül találjuk magunkat a pontzónán. Tudjuk, hogy bőven van még dolgunk” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: