DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Meglepett a Mercedesek korai motorcseréje

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli riválisuk megbízhatóbbnak bizonyult az utóbbi években. A világbajnoki címért nagyon szoros a csata a két csapat között, így akár apróságok is dönthetnek.

A legutóbbi két versenyhétvégén erősen szenvedett a Mercedes istállója, a Francia Nagydíj eddigi szabadedzésein viszont ismételten az élmezőny tagjainak mondhatják magukat. Az első edzésen Valtteri Bottas volt a leggyorsabb Lewis Hamilton előtt, de a délutáni gyakorláson is a top 3-ban zárt a címvédő gárda két pilótája.

A második szabadedzés viszont már Max Verstappen sikerét hozta, úgy tűnik tehát, hogy újból éles csata várható a két csapat között. Az energiaitalosok természetesen szeretnék megőrizni vezető helyüket a pontversenyben, így a csapatfőnökük, Christian Horner a saját teljesítményük mellett a Mercedesnél történtekre is kiemelt figyelmet fordít.

„Ebéd közben döntöttünk úgy, hogy változtatunk a beállításokon délutánra” – mondta Horner a Sky Sportnak nyilatkozva a második szabadedzés alatt. „Max boldogabbnak tűnik így az autóban, de kicsit még mindig feszült. Láthatjuk, hogy Lewis lila volt a középső szektorban, nagyon úgy tűnik, hogy ez ma a Mercedes szektora.”



A megbízhatóságon óriási hangsúly van jelenleg az F1-ben és döntő tényező lehet a világbajnoki küzdelem során. A jelenlegi érában a Mercedes általában mindig kiválóan teljesített ezen a téren, ám amíg a Honda-motoros autók ezen a hétvégén kapták meg a menetrendszerinti friss erőforrásokat, addig a nagy rivális esetében már Azerbajdzsánban lezajlott ez a csere.

A Red Bull ebből a szempontból előnybe került és mivel a Mercedes motorjai legendásan jól terhelhetőek voltak, így Horner ezt a gyengeség jeleiként vélte felfedezni. Furcsának találta a korai cseréjüket.

„Meglepett, hogy ilyen korán motort cseréltek. Az utóbbi években ez nem volt megszokott, általában mindig ők bírták ki a legtovább. Lehet kicsit jobban ledegradálódtak, mint ahogyan arra számítottak. Nem tudom, mindenesetre mi a terveink szerint vezetünk továbbra is. Nehéz megjósolni, hogy mennyi versenyünk is lesz a szezonban, de az év végére általában mindig van néhány probléma” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: