DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen nyolc ezreddel Bottas előtt a második edzésen, Hamilton a harmadik

Az Alpine nagyon gyorsnak tűnik, a Ferrari és az Alfa Romeo sem rossz, az Aston Martin viszont egyelőre borzasztó - így zárult a pénteki nap a Francia Nagydíjon.

A Francia Nagydíj első szabadedzésén a Mercedesek voltak a leggyorsabbak és a második gyakorlás is ugyanígy indult: az első próbálkozások után Valtteri Bottas állt az élre, négy tizeddel vezetett Lewis Hamilton előtt, a Red Bullok pedig egymásodperces lemaradásban következtek a harmadik-negyedik pozícióban.

Az edzés derekánál emelt a tempón Max Verstappen és egy 1:32,872-es idővel átvette a vezetést, nyolc ezredmásodperccel megelőzve Bottast – közben a délelőtt is remeklő Alpine-ok továbbra is folytatták nagyszerű menetelésüket, az Alonso-Ocon páros kiváló időket autózva feljött a negyedik-ötödik helyre. Szintén jól, váratlanul jól teljesített az Alfa Romeo, Kimi Raikkönen itt az előkelő hatodik pozíciót foglalta el, míg az utóbbi két versenyhétvége sztárjainak számító Ferrari-Aston Martin páros csak a mezőny második felében szerénykedett.

00121013_276



A lágy gumikon aztán a Ferrarik már javítottak és bementek a top tízbe, de óriási mozgások ezen a délutánon nem történtek: a Mercedesek nem javítottak a lágyakon sem, nem tudták megverni Verstappent, míg Perez ezúttal nem volt faktor, egy másodpercet kapott a hollandtól és a tizenkettedik helyet szerezte meg.

A pénteki nap végén tehát az látszik, hogy a Mercedes gyors, a városi pályákról kiszabadulva visszatért az erejük, de a Red Bull (legalább Verstappennel) felveszi a kesztyűt, míg mögöttük ezúttal az Alpine tűnik a leggyorsabbnak – Alonso a negyedik helyen zárta ezt a szabadedzést, míg Ocon a hatodikon, a feljavuló Leclerc választotta szét őket. A top tízbe befért még Pierre Gasly, Kimi Raikkönen é Lando Norris is, aki most csak kicsit előzte meg Daniel Ricciardót, az ausztrál alig két tizedet kapott csapattársától, ami ezt a szezont elnézve jó teljesítménynek számít.

A csalódást mindenképpen az Aston Martin jelenti, Vettel és Stroll a 15-16. helyen zárt a Williams-Haas párost megelőzve, az utóbbi két helyszínen remeklő csapat most nagyon nem talál valamit.

A második szabadedzés végeredménye:

f111

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: