DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg nem ültetné be a Mercedesbe Russellt

A rajongók örülnének a pilótaváltásnak, de Toto Wolff csapatfőnök helyében nem George Russellt választaná 2022-re – ez az egykori világbajnok, Nico Rosberg véleménye.

Nagydíjról nagydíjra téma a Mercedes jövő évi ülésének kérdése: bár Lewis Hamilton sem rendelkezik még 2022-es szerződéssel, az ő maradása egyre biztosabbnak tűnik, annál nyitottabb a másik hely sorsa. George Russell elérkezettnek érzi az időt, hogy nagycsapatban versenyezzen, míg Valtteri Bottas helyzetét nem könnyíti meg a döcögős szezonkezdet, amely következtében hatodik helyre esett vissza a vb-tabellán. Az F1-es szaksajtóban már azzal a szcenárióval is foglalkoznak, mi lehet az ő sorsa: a Williamsnél köthet ki, gyakorlatilag Russell-lel helyet cserélve.

„Ez most a nagy kérdés” – beszélt a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg a Sky Newsnak. „A britek perspektívájából izgalmas a jövő, hiszen két különösen tehetséges feltörekvő versenyzőjük van, Lando Norris és George Russell.”



„Russell nyilván a Mercedes kötelékében tartozik, de Toto Wolffnak nagyon alaposan át kell ezt gondolnia. Nehéz megmondani, vajon melyik utat választja. De szerintem nem ebbe az irányba kellene elmennie” – javasolta egykori csapatfőnökének Rosberg, hogy ne Russellt válassza. A német maga is belekóstolt a csapatvezetésbe, az Extreme-E-ben szereplő Rosberg X Racing feje.

„A rajongók perspektívájából érdekes lenne egy változás, hogy egy új ember kerüljön a második autóba Lewis mellé, olyasvalaki, aki csapattársként megfuttattja a pénzéért. Egy fiatal, aki majd egyszer első számúként váltja Lewist a Mercedesnél. Ilyen tekintetben, a rajongók perspektívájából örömteli lenni változást, valami újat látni” – fejtette ki Rosberg, hogy az éremnek két oldala van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: