DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: A brutális őszinteség a Mercedes titka

Nemrég Christian Horner kritizálta mercedeses kollégáját, amiért a médiában „égette” a dolgozóit, a világbajnok gárda vezetője szerint azonban ez az út a folyamatos sikerekhez.

A monacói és a bakui haloványabb teljesítményük után Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy fogalmazott, hogy „elfogadhatatlan” produkciót nyújtottak a két utcai helyszínen. A nagy rivális Red Bull vezetője, Christian Horner ennek kapcsán megjegyezte, hogy ő biztosan nem kritizálná a dolgozóit a nyilvánosság előtt, Wolff azonban állítja: éppen ez az őszinteség a több mint hét éve tartó sikersorozatuk kulcsa.

wolff-mercedes-dppi



„Brutális őszinteség a szervezeten belül” – felelte a GPFans hasábjain a sikerük titkát firtató kérdésre. „Tudnunk kell tanulni a hibáinkból, mert csak két lehetőség van: vagy hibázol és megpróbálom ezt elfedni vagy nem beszélni róla, vagy pedig megpróbálod ezt lehetőségként felhasználni a tanulásra és a fejlődésre. A fájdalmas pillanatok a versenyeken teszik lehetővé, hogy a legtöbbet fejlődjünk.”

„Ilyen szempontból minden hétvége utáni napokban brutális elemzés zajlik, aztán pedig az így tanultakat igyekszünk felhasználni a következő futamon és az autó minden egyes elemének jövőbeli fejlesztésénél. Szóval minden arra vezethető vissza, hogy tényleg őszinték vagyunk egymással, hiszen ugyanaz a célunk: egy biztonságos környezetet teremteni és az emberek kollektív intelligenciájának erejét felhasználva megoldani a problémákat.”

„Ha meghallgatnátok egy megbeszélésünket egy olyan hétvége után, ahol első és második helyen futottunk be, azt hinnétek, hogy a Williams megbeszélésén vagytok egy tizedik helyezést követően” – folytatta Wolff. „Ezt nem arrogáns módon értem, csupán arról van szó, hogy folyamatosan kételkedünk abban, hogy elég jók vagyunk-e, és két lábbal kell a földön állnunk, hogy folytassuk a sikereket, és ez olykor azzal jár, hogy olyan területeket érintünk, ami fáj. Ha azt nem tennénk meg, nem tudnánk fejlődni szervezetként, és mindennek a vezetőségtől kell indulnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: