DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Berger: Az F1-ben nem elég a tehetség

A tízszeres futamgyőztes Gerhard Berger szerint ma egyértelműen Max Verstappen a legtehetségesebb és leggyorsabb versenyző, de az F1-ben ez nem elég a világbajnoki cím megszerzéséhez.

Gerhard Berger is csatlakozott ahhoz a nézethez, amit Jenson Button is vall. A Formula-1-ben tizennégy szezon eltöltő osztrák szerint Max Verstappen nyers, veleszületett tehetség tekintetében páratlan, azonban Hamiltonnál nincs komplexebb versenyző.

Nemrégiben Eddie Irvine is véleményt formált kettejükről, aki hasonló következtetésre jutott, annyival megtoldva saját véleményét, hogy Lewis Hamilton már kezd kiöregedni. A brit jelenleg nyolcadik – rekordot jelentő – világbajnoki címére hajt, míg Max Verstappen először kóstol bele igazán abba, milyen is a végső győzelemért küzdeni.



Berger a Sport1-nek nyilatkozott a vb-címre hajtó párosról: „Ha a nyers tehetséget nézzük, akkor valószínűleg Max Verstappen a legjobb a mezőny tagjai közül, de ez nem csak a tehetségről szól” – tette hozzá Berger.

„Teljesen egyben kell lenned! Nem elég, ha megfutja a leggyorsabb köröket, meg is kell nyernie a versenyeket. Aztán a következő szint, hogy nem csak egy-egy versenyt nyer meg, hanem többet is, amit aztán egy, majd még több vb-cím követ” – mondta Gerhard Berger.

Az F1 most izgalmas hetek elé néz, hiszen előbb a Francia, majd a Stájer és végül az Osztrák Nagydíjra kerül sor az előttünk álló három hétvégén, amelyeken jelentős lépéselőnybe kerülhet valamelyik versenyző, ha a technikai versengésben jobban áll csapata.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: