DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Honda készül a Mercedes visszavágására

A japánok tisztában vannak vele, hogy két egymást követő vereség után a Mercedes várhatóan összekapja magát, és az épített versenypályákon olyan formát mutat, amit tőle megszokhattunk.

Váratlanul gyenge teljesítménnyel versenyzett a Mercedes Formula-1-es istállója a szezon legutóbbi két versenyén. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas Monacóban és Bakuban sem hozta az Ezüst Nyilak átütő formáját, így a gárda az egyéni és a konstruktőri tabellán is visszacsúszott a második helyre. Az élre ugró Red Bullnál ezek alapján azt gondolhatnák, végre révbe értek, de a Honda technikai igazgatója szerint hiba lenne leírni a Mercedes istállóját, ami eddig mindig képes volt összeszedni magát egy-egy vereség után. A japánok szerettek volna nagyobb előnyre szert tenni az utcai pályákon, mert tudják, a klasszikusabb vonalvezetéseken Hamiltonék jobbak lehetnek.

E0xqyvWWYAIhJZQ



„A Mercedes nem egy csendes csapat. Természetesen számítok rá, hogy visszavágnak. A [bakui] eredmények jók, de ez nem azt jelenti, hogy a soron következő versenyeken is jók leszünk. Szerintem normál pályákon a Mercedes erősebb, ezért szerettünk volna nagyobb előnyt kiépíteni” – idézte Toyoharu Tanabét a Motorsport.

Max Verstappen jelenleg négy ponttal vezeti a bajnokságot Hamilton előtt, amit a Honda egyre javuló teljesítményének köszönhet. A holland elégedett a japánok munkájával. „Az idei évre sokat fejlődött a Honda. Szerintem a teljesítményünk nagyon közel van [a Mercedeshez]. Néha a leszorítóerő változása és hasonlók miatt nehéz megmondani, de összességében egyre közelebb kerülünk egymáshoz. Nemcsak a motor erejéről van szó, hanem több olyan területről, amelyen a motornak jónak kell lennie. Egyre erősebbek vagyunk, amit jó látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: