DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Azért vagyok itt, hogy győzzek

Az Aston Martin négyszeres világbajnok német pilótája elárulta: bár önmagában a vezetést is imádja, a sport versenyjellege miatt van még mindig az F1-es mezőnyben.

Amikor tavaly elküldték a Ferraritól, az is felmerült, hogy esetleg Sebastian Vettel távozik a Formula-1-ből. Végül azonban az Aston Martinnál kötött ki, ahol a szezon elején látott haloványabb produkció után az előző két versenyen megvillant. Lassan 34 évesen a német már egyértelműen a mezőny idősebb tagjai közé tartozik, s amikor erről kérdezték, a pilóta utalt is rá, hogy ha majd egyszer kiszeret az F1-ből, akkor nem akarja elvenni a fiatalok elől a helyet:

vettel-baku-dppi-1



„Ha más sportokkal vetjük össze, az F1-ben limitált számú hely van” – mutatott rá Vettel, akit a PlanetF1.com idéz. „Úgy gondolom, ha valamilyen okból már nem tudsz teljes szíveddel ennek élni, akkor itt az ideje félreállni és átadni más kölyköknek a lehetőséget. A teniszben mondhatjuk, hogy nem vesszük el másnak a helyét, az autóversenyzésben azonban, ahol húsz ülés van csupán, lehet, hogy igen.”

Arra a kérdésre, hogy ő már csak szimplán a sport szeretete miatt szerepel-e a Formula-1-ben, Vettel nagyon hasonló választ adott, mint a nála néhány évvel idősebb Fernando Alonso:

„Szerintem mindannyian osztozunk a sport imádatában, különben nem kerültünk volna ebbe a pozícióba, szóval ez egyesít minket. Ezen túl viszont eltérhetnek a személyes motivációk, szóval abban különbözhetünk, hogy később miért csináljuk már ezt. Ezért csak a magam nevében beszélhetek, de én azért vagyok itt, hogy győzzek. Onnan nyerem a végső bizsergést, de ettől függetlenül is imádom a vezetést, szóval szerintem ezt sem veszítjük el, ugyanakkor mindig is imádtam a versengés részét, hogy mások ellen versenyezhetek, hogy megnézzük, ki a jobb az adott napon, amikor igazán számít, ahogy azt is, ahogy a csapattal együtt dolgozva igyekszünk legyőzni ezeket az akadályokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: