DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Ha nem akarnék nyerni, nem lennék itt

A 39 éves Fernando Alonso továbbra is hisz benne, hogy képes újabb világbajnoki címet szerezni. Szerinte nem is lenne értelme más miatt a Formula-1-ben versenyezni.

Két év kihagyás után idén tért vissza a száguldó cirkusz mezőnyébe Fernando Alonso, aki két világbajnoki címmel a zsebében érkezett az Alpine istállójához. Karrierje során vezetett kimagaslóan jó és kimagaslóan rossz autókat is, így pontosan tudja, milyen érzés egy-egy helyzetben lenni. Elmondása szerint teljesen más hangulatú számára a versenyzés, ha tudja, hogy az autója képes futamot nyerni.

alo-2021-portre1



„Az egy teljesen más sport. Az az igazi varázs, amikor olyan autót vezethetek, ami képes a futamgyőzelemre. Az megváltoztatja a versenyhétvégéhez való hozzáállást. Minden más csak a felkészülésről szól. Szerintem, ha valakinek nincs világbajnoki szintű csomagja, akkor minden arról szól, hogy ezt előkészítse. Garantálni kell, hogy minden egyes nap történik előrelépés” – idézte őt a Motorsport-Magazin. 

Alonso a visszatérése óta azt hangoztatja, számára ez az áhított időszak 2022-ben kezdődhet el, az idei szezonját pedig a visszarázódásra, a fejlődésre szánja. Nincs is más választása, hiszen az Alpine egyelőre messze áll az élmezőny tempójától.

„Ha abba a remélhető helyzetbe kerülünk, hogy 2022-ben, 2023-ban vagy 2024-ben a világbajnoki címért harcolhatunk, akkor csapatként bírnunk kell az ezzel járó nyomással. A paddockban minden pilóta hiszi, hogy egy megfelelő csomaggal képes vb-címért harcolni. Biztos vagyok, hogy mindenki így van ezzel, különben nem lenne értelme itt lenni. Minden versengő alkatú ember szert nyerni – mindenben, amit csinál. Ha valaki egyszer megérezi a győzelem ízét, egy életre utálni fog veszíteni” – fogalmazott a spanyol, akiben továbbra is kétségkívül ott ég a győzni akarás tüze.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: