Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd
F1

Brawn: Vettel újjászületett, és ezt jó látni

Az F1 sportszakmai vezetője eleinte kételkedett benne, hogy az Aston Martin részéről jó döntés volt-e leigazolni Sebastian Vettelt, de mostanra belátta, hogy ez egy jó párosítás.

Kemény 2020-as szezont követően csatlakozott a Racing Pointból átalakult Aston Martin istállójához Sebastian Vettel, akinek lelkesedésével és képességeivel kapcsolatban is kételkedett a nemzetközi sajtó. A német világbajnok a Ferrarinál töltött utolsó szezonjára teljesen megkeseredett, még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében. Végül a folytatás mellett döntött, ez azonban nem volt zökkenőmentes számára, hiszen az új csapatával eltöltött első néhány versenyen a pontszerzés sem sikerült számára. Monacóra azonban összeállt a kép, a négyszeres világbajnokot az ötödik helyen intették le, amit a soron következő Bakuban egy második helyezéssel fejelt meg. Ross Brawn a szokásos futamértékelőjében hosszan taglalta a német érdemeit.

 E3Sxp5-WYAAWwRNIgazi öröm őt ismét így látni. Nehéz volt az utóbbi néhány szezonja. Én egyike voltam azoknak, akik nem voltak biztosak az Aston Martin vele kapcsolatos döntésében, de az eredmények és a teljesítménye alapján most már jó döntésnek tűnik. Teljesen felfrissült, megváltozott a kisugárzása. Ez jól mutatja, a pszichológiai tényezők hogyan befolyásolják a teljesítményt. Egy sokkal kényelmesebb helyen találta magát, olyan mérnökök között, akiktől tanulni tud. Elkezdett eredményeket elérni, és ezt megérdemli. Bravó!” – fogalmazott az F1 sportszakmai vezetője, akinek szemében így nem is lehetne más a nap versenyzője.

„Úgy tűnt, hogy minden eldőlt, de az F1-ben garantált a kiszámíthatatlanság. Az utolsó fázis drámai volt. Max [Verstappen] lehengerlő munkát végzett, semmiért nem lehet őt hibáztatni. Balszerencsés volt. Sergio [Perez] is szenzációs volt, Seb pedig újjászületett. Számomra Seb a nap versenyzője, de szoros volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?