DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton reméli, 40 évesen már nem fog versenyezni

A hétszeres F1-es világbajnok szavai alapján már csak néhány szezon van hátra a pályafutásából – pedig saját bevallása szerint minden eddiginél jobban élvezi az idei évet, és azt is elmondta, miért.

Noha az idei szerződéshosszabbítása egészen februárig húzódott, minden jel arra mutat, hogy Lewis Hamiltont jövőre is a Formula-1-es mezőnyben láthatjuk – ráadásul sajtóértesülések szerint rövidesen hivatalosan is eldőlhet a sorsa. A rekorddöntést jelentő nyolcadik vb-címre hajtó pilóta ugyanakkor már 36 éves, így karrierje végén járhat – olyannyira, hogy a Corriere della Serának adott interjú alapján már tényleg csak néhány szezon állhat előtte:

„Őszintén remélem, hogy 40 évesen már nem fogok versenyezni” – nyilatkozta Hamilton. „Annyi mindent szeretnék csinálni, hogy ez nehéz lenne. De olyan gyorsan változnak a dolgok az életben, hogy még magadat is meglepheted vele. Például arra sem számítottam, hogy ennyire élvezni fogom a mostani szezont.”

hamilton-dppi-1



Hamiltonnak idén több év után van reális, Mercedesen kívüli kihívója a Red Bull és Max Verstappen személyében, a brit szerint ugyanakkor nem konkrétan a holland személyének köszönhető, hogy minden eddiginél jobban élvezi a 2021-es évadot:

„Nem hiszem, hogy ez Maxnek vagy bárki másnak köszönhető. Az ok inkább az, hogy minden nap felfedezek valami újat magammal kapcsolatban. A járvány miatti karantén idején több időm volt finomítani a tehetségesem, a testemen és az elmémen. Mindig saját magam ellen küzdök: mindig azon gondolkodom, hogyan tudnám legyőzni magam. Megnézem, milyen voltam tavaly, és hogyan győzhetnék le egy hétszeres világbajnokot.”

„Nem figyelem annyira a riválisokat, de az újak nagyszerűek. Lando Norris, George Russell, Charles [Leclerc] és mindenekelőtt Carlos [Sainz]. Épp csak megérkezett a Ferrarihoz és remekül teljesít, Charles-lal nagyon erős párost alkotnak. Jó kezekben van az F1, fényes jövőt jóslok” – fogalmazott Hamilton.

A hétszeres világbajnok ugyanakkor azt újfent elismételte, hogy kölcsönös a tisztelet a vb-összetettet vezető Verstappen és közte: „Igen, a pályán és azon kívül egyaránt. És ennek nem is kell változnia. Lenyűgöző versenyző, és élvezetes felvenni vele a harcot.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: