DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Lassabban értem el a legjobb formámat, mint vártam

A négyszeres világbajnok elismerte: talán több időt vett igénybe a belerázódás számára az Aston Martinnál, mint év elején gondolta – most viszont tovább vinné az utcai pályákon megszerzett lendületét.

Sebastian Vettel már Monacóban is villant egyet az ötödik helyezésével, a múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon viszont a második pozícióban vitte célba az Aston Martint. Bár a kimagasló eredményhez kétségtelenül kellett Max Verstappen defektje és Lewis Hamilton hibája is, a német érdemeit sem lehet elvitatni, elvégre a 11. kockából startolva jutott fel a dobogó második fokára.

vettel-aston-baku-dppi



A lassú szezonkezdet és az előző évek botladozása után megváltás lehet ez a négyszeres világbajnok számára, aki el is ismerte, hogy talán tovább tartott a beilleszkedés az új csapatánál, mint arra számított – de abban biztos, hogy egyszer elérkezik ez a pillanat:

„Biztos voltam benne, hogy egy ponton elkezdenek klappolni a dolgok, és Monaco nyilván nagyszerűen alakult” – nyilatkozta Baku után a Marcának Vettel. „Jó eredményt értünk el ott, ez segített, nyilván valamelyest levett némi terhet a vállunkról. Úgy gondolom, év elején általánosságban magasak az elvárások, szóval jó érzés volt erős eredményt elérni Monacóban, Bakuban pedig szerintem eléggé nyitottan álltunk mindenhez ezek után. Talán kicsivel tovább tartott eljutnom a legjobb formámig és alkalmazkodnom az autóhoz, mint azt az év elején vártam.”

Vettel kiemelte, hogy meglepte a tempója az azeri futamon: „Meglepődtem, amikor a versenyen könnyedén tartani tudtam Yuki Tsunoda AlphaTaurijával az elején, sőt gyorsabbnak éreztem magam, később pedig jól tudtam követni Charles-t és üldözni őt. Egész hétvégén kényelmesen éreztem, remélhetőleg ezt a lendületet át tudjuk vinni a következő versenyekre. Franciaország már hagyományos épített pálya lesz, szóval meglátjuk, hol fogunk állni, de remélhetőleg rendszeresebben tudunk majd a pontokért harcolni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: