DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Irvine: Hamilton már kezd öregedni, Verstappen gyorsabb

Eddie Irvine szerint egyértelmű, hogy ki a gyorsabb a Lewis Hamilton, Max Verstappen párosból. A holland azokra az időkre emlékezteti őt, mikor a Ferrarinál Michael Schumacher volt a csapattársa.

Ugyan a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon nullázott Max Verstappen, számára öröm az ürömben, hogy egy hiba miatt Lewis Hamilton sem szerzett pontot, így egy defekt miatt az élről kieső holland megőrizte négypontos előnyét a világbajnoki összetettben.

Eddie Irvine, aki 1996 és 1999 között négy szezonon át volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, a Betwayen foglalt állást azt illetően, hogy a két világbajnoki aspiráns közül ki is a gyorsabb pilóta.

„Egyértelműen Verstappen a leggyorsabb a jelenlegi mezőnyben, de tagadhatatlan, hogy Lewis Hamilton még mindig a legjobb pilóta. Élményszámba megy nézni, ahogy ez a két srác egymásnak feszül” – mondta az észak-ír, aki korábban nagy kritikusa volt a fiatal Verstappennek.



„Mindig is lehengerlően gyors volt, mostanra pedig látható, hogy ő a legdominánsabb csapatvezér. Több második pilóta is megfordult már mellette, de senki sem tudott, még csak a közelébe sem kerülni. Nekem olyan ez egy kicsit, mint a Schumacher-effektus.”

„Lewist azért olykor megelőzi csapattársa a kvalifikáción, így meggyőződésem, hogy Verstappen most a legnagyobb tehetség, ugyanakkor Lewis egy vérbeli profi, akinek alig van gyenge pontja” – idézi a Betway Irvine-t, aki elmondta azt is – saját tapasztalatából -, hogy mi lehet idén a feladata Valtteri Bottasnak és Sergio Pereznek.

„Az a dolguk, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák, ennyi. Bottas korábban már legyőzte Hamiltont, gyakrabban mint mostanában. Perez még új a Red Bullnál, de Verstappen gyorsan meg is mutatta neki, ki az úr a háznál. Mindketten második számú versenyzők, de Hamilton és Verstappen mellett ez nem akkora negatívum.”

„Nem hinném, hogy van bárki jelenleg, aki le tudná győzni ezt a két versenyzőt. Összességében úgy gondolom, hogy Hamilton már öregszik, és nem olyan gyors, mint korábban volt, de egy igazi profi, azt pedig mindenki láthatja, hogy aki Verstappent akarja legyőzni, alul fog maradni, pusztán a holland gyorsasága okán.”

Szerinted Lewis Hamilton vagy Max Verstappen a jobb/gyorsabb versenyző? Gyere, csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol biztosan vevők lesznek a témára a többiek és mi is a legjobb F1-es tartalmakkal várunk benneteket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: