DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton óriási hibákat követ el, Verstappen aprókat

Megérdemelten vezet Max Verstappen és a Red Bull, hiszen Lewis Hamilton több hatalmas baklövést követett már el idén – vélekedik az egykori világbajnok, aki Perez szereplését is jobbnak tartja Bottasénál.

A világbajnokságban a helyzet változatlan: az Azerbajdzsáni Nagydíj után Max Verstappen a maga 105 pontjával vezeti az összetettet, Lewis Hamilton 101 egységgel második, ugyanúgy, mint Monacót követően. A britnek nagy esélye lett volna jelentős előnybe kerülni holland riválisa defektjét követően, ám a hétszeres világbajnok is nullázott az önhibájából fakadó bizarr fékprobléma következtében. Az 1997-es vb-győztes, Jacques Villeneuve szerint a tabella állása így igazságos.

„Megérdemlik a vezetést, mert nézzük meg, Max csak akkor hibázott idén, amikor túl szélesen fordult Bahreinben, így második lett első helyett, majd szélesen fordult Portugáliában, ahol ezzel a leggyorsabb körért járó pontot bukta. És ennyi” – nyilatkozott a RaceFans.net-nek Villeneuve, azzal folytatva, hogy rámutatott Hamilton sokkal súlyosabb hibáira.



„Nézzük meg Lewist is: Imolában mázlija volt, pontot sem szabadott volna szereznie, a mezőny végére kellett volna esnie, de mivel jókor jött a piros zászló, felzárkózott és második lett a végén. Miután egy óriási hibát követett el. Elmúlt hétvégén megint nagyot rontott, mondjanak bármit, ez is óriási hiba volt. Monacóban pedig nem ment neki, jóval elmaradt a csapattársa mögött” – mondta a kanadai exversenyző.

Villeneuve nem csupán Verstappen, hanem a Red Bull vezető pozícióját is jogosnak véli: a konstruktőrök között az osztrákok 174 ponttal rendelkeznek, a Mercedes 148-cal.

„Bottasnak egyáltalán nem megy, Imolában hátul volt, itt szintén hátul. Habár Perez szezonja nehezen kezdődött, általánosságban mégis jobb, mint Bottas. Tehát normális és jó dolog is, hogy a Red Bull áll előrébb a bajnokságban” – vetette össze Villeneuve a két fegyverhordozó pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: