DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Palmer: Emlékszik valaki egy jó Bottas-előzésre?

Jolyon Palmer a Formula-1 podcastjében kritizálta az Azerbajdzsáni Nagydíjon bűngyengén teljesítő Valtteri Bottast. Szerinte a finn képtelen előzni, ha valahová beragad, onnan csak hátrafelé van neki.

A finn versenyző mindössze a tizedik helyre kvalifikálta magát szombaton, amit aztán vasárnap megfejelt egy tizenkettedik pozícióval, úgy, hogy többen is kiestek előle. Bár Toto Wolff szavai alapján az egész csapat szenved, Jolyon Palmer szerint ez nem menti fel Bottast.

„Már az elején beszorult Norris mögé, aki ugyanazon a stratégián volt, ugyanazzal az erőforrással, egy olyan autóval, amivel Lewis nyilvánvalóan sokkal gyorsabb volt egy McLarennél. Bottas egyszerűen borzasztó gyenge a kerék-kerék elleni csatákban. Ha betesszük a középmezőnybe, nem fog előrébb jönni, legjobb esetben megtartja a pozícióját, de valószínűbb, hogy csak visszafelé fog lépkedni” – kritizálta Palmer Bottast.



„Csak feltenném a kérdést: valaki emlékszik egy jó Bottas-előzésre? Gondban vagyunk, ha valaki arra kér bennünket, hogy idézzünk fel egyet. Ha beragadt a középmezőnybe, ott is fog maradni, vagy mindenki szépen elmegy mellette. Az újraindítás utána rajtja olyan volt, mint tavaly Monzában, ahol a mezőny elejéről indult, de aztán kanyarról kanyarra vesztette a pozíciókat.”

„Végül megelőzte Mick Schumachert, Nyikita Mazepint, Lewis Hamiltont – aki kicsúszott a rajtnál -, illetve Nicholas Latifit, aki kapott egy stop&go büntetést. Bottas egész hétvégén középszerű volt. Ha összehasonlítjuk Hamilton produkcióját az övével, akkor a brit egészen varázslatos volt.”

„Bottas alig került be a Q3-ba ugyanazzal az autóval, amivel Lewis a győzelemért harcolt, így összességében elmondható, hogy Lewis nagyszerű versenyteljesítményt nyújtott Bakuban, egészen addig, amíg el nem követte azt a hibát a legvégén.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: