DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel még nagyobb csodát vitt véghez, másodikként végzett

A négyszeres világbajnok nagyon megdicsérte Aston Martinját, ami remekül vezethetőnek bizonyult, a stratégia, a gumik óvása és a versenytempó is kiemelkedő volt Vettelnél. Jutalma egy második helyezés lett.

Elképesztő izgalmakat hozott az Azerbajdzsáni Nagydíj hajrája, Sebastian Vettel pedig a 11. kockából indulva végül a szenzációs második helyet szerezte meg az Aston Martinnal. Érthetően boldog volt a négyszeres világbajnok német pilóta a leintés után.

„Nagyon nehezen indult a szezon, de egyre inkább összeállnak a dolgok, zsinórban a második futamom sikerült remekül, rettentően örülök a dobogós helyezésnek. A versenytempóm kiemelkedően jó volt, ez lett végül a kulcs. Már a rajtom is jól sikerült, több pozíciót is nyertem, de közben az első etap során még az abroncsokat is megfelelően tudtam óvni. Amikor a riválisok bementek kerékcserére, nekem még nagyon jó tempóm volt az eredeti gumikkal, így el tudtam nyújtani még jó sokáig” – nyilatkozta a második pozícióban leintett Vettel.

„Ez az elnyújtott stratégia is bevált, újabb pozíciót nyertem, Yuki Tsunoda elé tudtam kerülni, aztán a biztonsági autós újraindításnál is jól helyezkedtem, újabb két hellyel kerültem előrébb. Frissebb abroncsaim voltak, ez rengeteget segített például a megfelelő hőmérsékletre hozásban.”

Vettel óriásit ment Bakuban és megszerezte a második helyet a 11. helyről rajtolva


„Egyáltalán nem kezdődött biztatóan a hétvége, pénteken még nem találtuk a megfelelő tempót és még az időmérő is kicsit balul sikerült, de nyugodtak maradtunk, próbálkoztunk és ma tényleg minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. Abszolút nem számítottunk erre a kiemelkedő eredményre, mindenki nagyon boldog a csapatnál is.”

„A verseny során is fontos volt, hogy óvni tudtam a gumijaimat, itt a végén pedig szintén jól jött, hogy még volt tartalékban egy teljesen friss, lágy keverékű szettem. De amit a legjobban ki kell emelni, hogy az autóm tempója kiváló volt ma, remekül vezethetőnek bizonyult és nagyon jól éreztem magam vezetés közben. Emiatt is mentem a futam során egyre jobban” – tette hozzá Vettel, aki tavaly összesen egy harmadik helyezést szerzett a gyengélkedő Ferrarival, ezt most máris túlszárnyalta ezzel a második hellyel az Aston Martin volánjánál. Az összetett pontversenyben pedig feljött kilencediknek.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed! Gyertek, beszéljük ki a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj történéseit!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: