DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher lett volna a tökéletes csapatfőnök?

Norbert Haug szerint, ha Michael Schumachert nem éri a tragédiával felérő, súlyos síbalesete, mára sikeres csapatfőnök lenne, a legjobbak egyike. Valóban így történt volna?

2006-ig folyamatosan élpilótának számított a hétszeres világbajnok, három és fél évvel későbbi visszatérése már nem sikerült valami fényesen, mivel három szezon alatt mindössze egyetlen dobogós helyezést sikerült felmutatnia, igaz, az akkori Mercedes még rengeteg gyermekbetegségben szenvedett, sokszor volt lassú és megbízhatatlan.

Az F1-ben korábban a Mercedes egyik főnökeként hosszú éveken át tevékenykedő Norbert Haug szerint viszont Michael Schumacherre még így is fényes jövő várt volna a száguldó cirkuszban, csak már mint csapatfőnök, mivel ugyanolyan remek kvalitásokkal rendelkezik, mint Toto Wolff, vagy éppen Christian Horner.

Schumacher hasonlóan jó csapatfőnök lett volna, mint Jean Todt?


„Igen, Schumacher lenne a tökéletes top-menedzser. Alain Prosttal ellentétben Michael nem csak az autóban, hanem azon kívül is sikeres lett volna. Folyamatosan fejlődött a személyisége, pont úgy, mint a versenypályán. Tökéletes angolsággal beszélt, tökéletes erőállapotban dolgozott és állandóan tele volt energiával” – nyilatkozta Norbert Haug az Auto Motor und Sport hasábjain.

„Michael kifejezetten empatikus típus volt, remekül kijött a szerelőivel és minden csapattaggal, folyamatosan motiválta a körülötte dolgozókat, fejből vágta a születésnapi dátumokat és mindig kérdezgette őket családjukról, gyerekeikről. Tudta, hogyan kell együtt dolgozni különböző emberekkel úgy, hogy megnyerje és egyesítse is őket” – tette hozzá Haug.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: