DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Schumacher most több esélyt lát a jó eredményre

Mick Schumacher úgy véli, Bakuban némileg több esélye lesz valami sokkal jobb pozíciót megcsípni. A korábbi évekből már van tapasztalata erről a pályáról és jól ment neki a vezetés.

Monacóban a harmadik szabadedzésen alaposan összetörte autóját az újonc német, emiatt az időmérőn nem is tudott részt venni. Most ismét egy utcai, de mégis merőben más típusú pályára érkezett a mezőny, Azerbajdzsánban kell bizonyítani. A Haasnak nem lehetnek vérmes reményei, de Schumacher egészen jó emlékeket őriz még F2-es korából erről az aszfaltcsíkról.

„A Formula-1-ben természetesen most fogok először pályára gurulni Bakuban, az előző helyszínekhez képest egy sokkal gyorsabb helyszínen. Még F2-es pályafutásom elején jártam itt és egészen jól megbarátkoztam ezzel a pályával. A harmadik-negyedik helyért csatáztam, a másik versenyen viszont sajnos elkövettem egy hibát, kicsúsztam és nem tudtam befejezni a futamot” – idézi Mick Schumachert a Haas-Ferrari előzetes sajtóanyaga.

Schumacher tudja, résen kell lenniük, mert a váratlan események a kezükre játszhatnak a futamon


„A sprintversenyen a hátsó alakzatokból sikerült előretörnöm és ötödikként végeznem. Ez egy olyan helyszín, ahol bármikor bármi megtörténhet, elég, ha megfigyeljük az előző évek futamait. Ha szerencsésen alakulnak a dolgok és jókor vagyunk jó helyen, akkor hatalmasat nyerhetünk vele. Éppen ez a célunk.”

„Úgy kell rajtolnunk, hogy folyamatosan résen legyünk, ha esetleg valami jó lehetőség adódik, azt feltétlenül ki tudjuk használni” – tekintett előre Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: