DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Nehezebb a visszatérés, mint vártam

Bár jobban élvezi az F1-et, mint korábban, a spanyol elismerte, hogy több időt vehet igénybe a visszarázódása, mint amire számított. Úgy érzi, a Francia Nagydíjjal új bajnokság kezdődhet számára.

Két év kihagyás után tért vissza a Formula-1-be Fernando Alonso, az első öt nagydíjon nyújtott teljesítménye azonban elmarad a várakozásoktól. Igaz, hogy az eddig szerzett öt pontjában szerepet játszik az Alpine hektikus formája is, házon belül viszont egyelőre egyértelműen a fiatalabb csapattárs, Esteban Ocon viszi a prímet.

A kétszeres F1-es világbajnok a Racer szaklapnak adott interjúban el is ismerte, hogy nehezebb a visszarázódás a vártnál, viszont azt is elmondta, hogy ennek ellenére is jobban élvezi a versenyzést, mint korábban:

alonso-alpine-monaco-1



„Őszintén úgy gondolom, hogy nagyobb bennem az öröm és az izgalom, mint amire számítottam. Tényleg élvezek minden egyes megtett kört. Élvezem a felkészülést, a megbeszéléseket a beállításokról – olyanokat is élvezek, amelyek korábban a versenyhétvégék legrosszabb részei voltak. Nem is csak a pályán töltött időt, hanem az azon kívülit is jobban élvezem, mint korábban. Ez meglepett, elvégre nem lehet előre eltervezni, hogyan fogod érezni magad, miután visszatérsz.”

„Aztán ami a vezetést és az eredményeket illeti… Talán kicsit nehezebbnek találtam a dolgokat, mint azt vártam. Nem arról van szó, hogy biztosra vettem, hogy automatikusan jönni fognak az eredmények. Tudtam, hogy komoly felkészülés kell, ahogy szükség volt a 2018-as autóval megtett tesztekre és a szimulátorban töltött órákra is, szóval számítottam erre, de továbbra is küszködöm azzal, hogy kihozzam az autóból a maximális potenciált.”

Alonso már korábban is rámutatott, hogy többek között Daniel Ricciardo esete is megmutatta, hogy az enstone-i alakulatnál megfigyelhető az a tendencia, hogy az újonnan igazolt pilóták szenvednek az első szezonjukban, később viszont jobb eredményeket érnek el. „Azt gondoltam, talán három-négy futam alatt száz százalékon leszek, de szerintem ez inkább nyolc-kilenc versenybe fog telni” – ismerte el a nyáron a 40. életévét betöltő pilóta.

A versenyző azt is hozzátette, hogy az eddigi pályák sem kedveztek a gyors visszailleszkedésnek: „Ott volt Imola és Portimao, két olyan pálya, ahol évek óta nem versenyeztem, sőt Portimaóban soha, miközben a többiek néhány hónapja is voltak ott. Aztán itt van két utcai pálya, Monaco és Baku. Szóval az első hat forduló kemény kihívást jelentett a visszaszokás szempontjából, ezért várom Franciaországot, hogy egy új bajnokság kezdődhessen számomra” – jelentette ki Alonso a Mundo Deportivónak nyilatkozva.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: