DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Verstappen új szintet ért el érettségben”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy látja, a holland ezt bizonyította az F1-es Monacói Nagydíjon aratott győzelmével, amellyel karrierje során először a vb-tabellán is átvette a vezetést.

Miután Charles Leclerc nem tudott elrajtolni hazai versenyén, Max Verstappen tulajdonképpen megörökölte a pole-t a Monacói Nagydíjon, amelyen igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme, így behúzta idei második sikerét a fiatal pilóta. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a verseny után elsősorban Verstappen érettségét dicsérte:

„Nyilvánvalóan új szintet ért el az érettség terén” – nyilatkozta a szakember a Sky Germany kameráinak. „Igyekeztünk a földön tartani az üzemanyagmódokkal és ilyesmikkel. Sok mindent kellett megértenie. Amikor elkezdte kérdezgetni, hogy kié a leggyorsabb kör és milyen idővel, azonnal megakadályoztuk ebben és azt mondtuk neki, hogy felejtse el ezeket.”

verstappen-gyozelem-monaco-redbull-1



A leggyorsabb körért járó pluszpontot így valóban nem a holland, hanem legfőbb riválisa, Lewis Hamilton zsebelte be, de még ez sem tudta megmenteni a mindössze hetedikként befutó britet attól, hogy Verstappen átvegye tőle a vezetést a világbajnoki összetettben.

Pedig a Red Bull-osnak ez nem csupán az első győzelme, hanem az első dobogója is volt Monte-Carlóban: az első két hercegségbeli futamán célba sem ért, míg 2018-ban győzelmi esélyt dobott el magától a harmadik edzésen bemutatott autótörésével, legutóbb, 2019-ben pedig egy büntetés miatt csúszott le a pódiumról. Marko szerint komoly jelentőséggel bír a negatív trend megtörése: 

„Még nem értünk el dobogót itt Maxszel, pedig kétszer is győzelemre alkalmas autónk volt, ezt Ricciardo végső soron bizonyította. Szerintem ez újabb megkönnyebbüléssel töltheti el, ettől még magabiztosabb és kontrolláltabb lehet a teljesítménye. Ez a jövő szempontjából is nagyon-nagyon fontos volt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: