DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Leclerc: Talán ez volt az egyetlen esélyünk…

A monacói nem tartja kizártnak, hogy hazai futama volt az egyetlen idén, ahol a Ferrarinak reális esélye volt a győzelemre az F1-ben, ennek ellenére egyértelműen érzi a fejlődést tavalyhoz képest.

Váratlanul erősen szerepelt a Ferrari Monte-Carlo utcáin: miközben a korábbi versenyeken a harmadik-negyedik erőnek számítottak, a Monacói Nagydíjon hirtelen a győzelemre is esélyük nyílt. Charles Leclerc el is hozta a pole-pozíciót szombaton, ám a Q3 végén bemutatott autótörése miatt súlyos árat fizetett, ugyanis vasárnap végül nem tudott elrajtolni, s mint később kiderült, bár nem a többször átvizsgált váltó, hanem a kardántengely sérült az autójában, az is a balesetnek volt betudható.

leclerc-ferrari-monaco.1



A Scuderiának így be kellett érnie Carlos Sainz második helyével a futamon, Leclerc viszont annak ellenére is igyekszik a pozitívumokat nézni a hétvégéről, hogy nem tartja kizártnak, hogy az idei egyetlen győzelmi esélyüket dobták el maguktól:

„Nyilván nehéz ez, hiszen otthon vagyok. Nem minden nap adódik lehetőségünk ilyen jó helyzetben lenni” – idézi Leclerc-t a RaceFans.net szakoldal. „ De végső soron ez van, ez is része az autósportnak. Ahogy Mattia is elmondta, a pozitív jelekre próbálunk meg emlékezni erről a hétvégéről. Nagyon messziről zárkózunk fel tavalyhoz képest, szóval jó munkát végzünk, hiszen futamról futamra fejlődünk. Lehet, hogy ez volt az egyetlen esélyünk a győzelemre, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne fejlődés.”

Bár eddig csak a mostani alkalommal szerzett dobogót a Ferrari, míg tavaly három pódiumot gyűjtöttek, a monacói pilóta szerint így is egyértelmű az előrelépés: „Jó úton haladunk, remekül dolgozunk. Nyilván a szerencse nem állt az én oldalamon ezen a hétvégén, de ilyen az élet. Túl fogok lépni rajta, és csak Bakura gondolok már. Motiváltan várom, hogy újra autóba ülhessek és remélhetőleg egy jó eredményt szerezhessek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: