DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: El kell kezdenünk nyerni

Monacóban, egy olyan pályán, ahol a csapat rendszerint jól teljesít, de a versenyző még sosem szerzett dobogós pozíciót. A holland arról is beszélt, miért nem fájt annyira a barcelonai kudarc.

Bár Max Verstappen továbbra is lőtávolban van a pontverseny első helyéhez képest, a győzelmek száma nem neki kedvez: az eddigi négy nagydíjon egy elsőség mellett három második helyet szerzett – azokat a futamokat mind Lewis Hamilton nyerte meg. A holland Spanyolországból ugyancsak második hellyel távozott, ezért már időszerűnek érzi, hogy a Red Bull elkezdjen győzelmeket szállítani.

„Nekem jó érzéseim vannak az előző versennyel kapcsolatban, de a csapat számára nem a legsimább hétvége volt, egyértelműen hiányzott a tempó. Így is második helyet és erős pontokat szereztünk. Még korán van a szezonban, ezért tennünk kell érte, hogy változatlanul hajtunk, fenntartjuk a nyomást és elkezdünk újabb futamokat nyerni” – mondta a Red Bull Monaco előtti sajtóanyagában Verstappen.

Még a spanyol versenyre vonatkozóan hozzátette: „A gumikopásuk kedvezőbb volt, de az autó általános tempója sem volt elég jó, hogy igazán kíhívást jelentsünk a Mercedesre Barcelonában. Az egyes kanyarban megelőztem Lewist. Ha nem sikerült volna, és ő vezette volna a futam többségét, akkor nehezebb lett volna elbukni a győzelmet” – beszélt arról, hogy kevésbé fáj a kudarc, mivel tudja, ő megtette a tőle telhetőt.



A futamok nyerését egy Red Bullnak hagyományosan kedvező pályán, Monte-Carlóban kezdheti el a hétvégén. Ugyanakkor bár a csapat eredményei – négy győzelemmel a múltban – erősek Monacóban, Verstappen hivatalosan még sosem végzett dobogós helyen a pályán. Az utolsó megtartott versenyen, 2019-ben másodikként futott be, de veszélyes bokszutcai kiengedés miatt megbüntették és a negyedik helyre sorolták hátra: ez eddigi legjobbja.

„A Monacói Nagydíj mindig különleges, nagyon eltér más pályáktól. A vonalvezetés egészen szűk, viszont elképesztő az időmérőn, egy körön végigszáguldani rajta. Érezni lehet, ha mindent sikerül összefűzni és jó lesz a kör, olyankor mosolyog az ember. Még sosem álltam a dobogón Monacóban, ezen szeretnék változtatni! Tiszta hétvégére van szükség, ez nagyon fontos. Még meglátjuk, gyorsak leszünk-e vagy sem, de az időmérők eddig mind szorosak voltak, ezért reméljük, ez lesz a helyzet Monacóban is.”

„Nagyon jól tudom, hogy Monacóban nincs helye a hibának, ezért ki kell centiznünk szombaton. Természetesen utána a vasárnap eléggé monoton szokott lenni, mivel előzni igen nehéz, de sok minden megtörténhet. A legjobbat kell kihoznunk szombaton és vasárnap, hogy a dobogó legfelső fokán álljunk” – beszélt Verstappen az időmérő fontosságáról a Monacói Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: