DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A barcelonai utolsó szektor miatt bízik a monacói sikerben a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök reméli, versenyképesek lesznek a Monacói Nagydíjon, de tudja, nagyon nehéz lesz ötödször nyerni a hercegség pályáján.

A Red Bull négy alkalommal győzött már eddig a Monacói Nagydíjon, egyszer a hibrid érában, 2018-ban Daniel Ricciardóval. A hétvégén a cél megszerezni a győzelmet a 2014 óta a pályán ötször diadalmaskodó Mercedesszel szemben. Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke a barcelonai utolsó szektorból, a pálya kanyargós, lassú szakaszából kiindulva bizakodik a monte-carlói sikerben.

„A hármas szektor néha jelzésértékű azt illetően, milyen lesz az autó Monacóban. Ezért remélhetőleg Monacóban versenyképesek leszünk” – idézi a Formula1.com Hornert. „Azt hiszem, Bahreint leszámítva idén minden nagydíjon kevesebb mint egy tizedmásodperc volt köztünk és a pole-pozíció között. Fenomenálisan szoros eddig a helyzet, Monacóban pedig tennünk kell róla, hogy legyőzzük a Mercedest. De tudjuk, hogy ez hihetetlenül nehéz lesz.”



Horner nem gondolja, hogy a négyből három nagydíjat megnyerő Mercedes ellépett volna a Red Bulltól, egyszerűen a portugál és spanyol pályák karakterisztikája kedvezett jobban a riválisnak.

„Bahrein óta azt látjuk, hogy a Mercedes versenytempója minden nagydíjon jobb volt, mint a miénk. Úgy gondolom, a gumikopásuk kedvezőbb volt, mint nálunk. Ezért tudtuk, hogy az előző két pálya kiemeli majd erősségeiket. De rettentően közel vagyunk, közelebb, mint bármikor, így ha sikerül további versenytempót találnunk, továbbra is nagyon-nagyon szoros lesz a helyzet a két autó között” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: