DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Russell jobb munkát végezne, mint Bottas

A hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher kétli, hogy lenne valóságalapja annak a pletykának, mely szerint Bottast szezon közben elküldheti a Mercedes, de szerinte is jobb lenne nála Russell.

Korábban felröppentek olyan hírek, melyek azt állították, hogy Valtteri Bottas teljesítményével elégedetlen a Mercedes vezetősége, így emiatt a Williamsnél brillírozó George Russellt – aki a Mercedes juniorja – már szezon közben beültethetik Hamilton mellé.

Azóta annyi érintett cáfolta meg ezeket a híreszteléseket, hogy valóban kevés valóságalapja lehet a helycserének, többek között Toto Wolff is a lojalitásról beszélt, mikor legutóbb a pilótáiról kérdezték.



A hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher is úgy gondolja, ezek a pletykák alaptalanok: „Ehhez borzasztóan rosszul kellene vezetnie, de azért nem ezt látjuk tőle” – utalt Bottasra a német a Skynak adott interjúban.

„Láthatjuk Ricciardo és Perez példájából is, mennyire nehéz alkalmazkodni egy új autóhoz, de egy középtávú megoldásként én George Russellt ültetném az egyik Mercedesbe” – mondta Ralf Schumacher, aki elárulta véleményét Sebastian Vettel gyenge teljesítményéről is.

„Szerintem George jobb munkát végezne Bottasnál. A finnt már annyi kudarc érte a csapatnál, hogy azok lassan felemésztik, így számára már csak egyre nehezebbé válik a helyzet” – fejtette ki véleményét Ralf Schumacher.

Valtteri Bottas az eddig eltelt négy versenyen 47 pontot gyűjtött, ami pontosan feleannyi, mint Lewis Hamilton pontjainak a száma, s míg a brit csapattárs három futamon is győzelmet aratott, a finn csak három harmadik helyet tud felmutatni, egy alkalommal pedig épp az ülésére hajtó George Russell-lel ütközött össze és esett ki az Emilia-Romagna-i Nagydíjról.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: