DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Már szezon közben lecserélheti Bottast a Mercedes

Érdemes erős fenntartásokkal kezelni, mindenesetre a Daily Mail úgy értesült, hogy a világbajnok csapat fontolgathatja, hogy már idén lecserélje a finn pilótát a Williamsnél szereplő George Russellre.

Valtteri Bottas 2017-ben, Nico Rosberg derült égből villámcsapásként bejelentett visszavonulása után csatlakozott a Mercedeshez, s bár több futamgyőzelmet is aratott, összességében nem tudja felvenni azóta sem a versenyt az immár hétszeres világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

Mindkettejüknek a mostani évad végéig szól a szerződése, Hamilton azonban a Portugál Nagydíj hétvégéjén is tett rá utalást, hogy 2022-ben is maradna a Formula-1-ben. Így viszont a második ülésért lehet nagy csata Bottas és a Williamsnél harmadik idényét teljesítő, de egyébként a Mercedes kötelékeibe tartozó George Russell között – akik Imolában a futamon össze is ütköztek.

bottas-portimao-dppi-f1



Bottas idei teljesítménye – bár Portimaóban pole-t szerzett, eddig mindössze két harmadik helyet gyűjtött a versenyeken (igaz, a Portugál GP-n szenzorhiba is hátráltatta a futamon) – alapján úgy tűnhet, hogy az említett olaszországi baleset és utózöngéi ellenére is Russell lehet a befutó. Sőt, a Daily Mail úgy értesült, hogy a Mercedes azt fontolgathatja, hogy már a 2021-es szezon közben beültesse a britet Bottas helyére:

„Van némi nyugtalanság Valtterivel kapcsolatban a gyárban. Nem kész a feladatra, és ez csak még világosabbá vált azok után, hogy láttuk, milyen munkát végzett Russell Bahreinben” – nyilatkozta állítólag egy meg nem nevezett mercedeses forrás a lapnak. Fontos hangsúlyozni, hogy érdemes azért mindezt erős fenntartásokkal kezelni, a Daily Mail nem feltétlenül tartozik a legmegbízhatóbb lapok közé, ráadásul eleve eléggé valószínűtlen, hogy egy vb-címért küzdő élgárda menet közben változtatna a felállásán, megbontva ezzel a csapaton belüli harmóniát.

Arról egyébként a hétvégén maga Toto Wolff is nyilatkozott, hogy miképp fognak dönteni Bottas és Russell között 2022-re, amennyiben Hamilton valóban hosszabbítana: „Remélem, egy nap úgy ébredek, hogy egyértelművé válik a döntés. Úgy vélem, meg kell néznünk, hogyan alakul a szezon és a következő futamok, aztán az alapján hozunk döntést. Nem egy konkrét válasz, de ennél jobbat nem tudok most mondani” – idézi a Mercedes csapatvezetőjét a PlanetF1.com szakoldal.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: