DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Két-három versenyt adjunk még Vettelnek”

Ralf Schumacher szerint a négyszeres világbajnok egy kis türelmet még érdemel. Azután viszont már nem takarózhat a csapatváltással, le kell győznie Lance Strollt. Talán Monacóban, ahol fontosabb a versenyző szerepe, ez sikerülhet.

Négy verseny eltelt már a 2021-es Formula-1-es szezonból, de Sebastian Vettelnek továbbra sincs pontja: a német még mindig keresi önmagát az Aston Martinnál. A küszködést és csapattárshoz, Lance Strollhoz viszonyított teljesítményt még lehet a csapatváltással magyarázni – de már nem sokáig.

„Sebastian Vettel feladata az elkövetkező futamokon, hogy domináns legyen a csapattárshoz képest. Négyszeres világbajnokként muszáj ezt tennie” – mondta a német Skynak a korábbi versenyző, Ralf Schumacher. „Ha nem lesz egyértelműen jobb és nem viszi előbbre a csapatot, akkor egy ponton fel fog merülni a kérdés, hogy ennek egyáltalán mi értelme. De itt még nem tartunk. Két-három verseny még adnunk kell neki. Aztán már nem lehet azzal takarózni, hogy az Aston Martinhoz hozzá kell szokni.”



„Tudom, hogy egy Formula-1-es versenyző minden szabadedzés és futam után megkérdőjelezi magát, amikor a csapattársa mögött végez. Felteszi a kérdéseket: hogyan lehet gyorsabb? Hogyan tud 10 méterrel később fékezni? Ezen rágódik Sebastian Vettel is, ami észrevehető interjúkban tett bizonyos kijelentésein is” – mondta Schumacher az Aston Martinnál látható dinamikáról. A hatszoros futamgyőztes úgy gondolja, Monaco, ahol a versenyzői tudás többet számít az autó képességeinél, eljöhet végre Vettel ideje.

„Ezen a pályán a versenyzőn több múlik. Ugyanakkor vékony a határvonal, hiszen az ideálisnál rosszabb autóban többet kell kockáztatni. Lance Stroll régebb óta van otthon az autóban, ami hátrány Vettel számára, különösen Monacóban, ahol kifejezetten magabiztosnak kell a volán mögött, hogy képes legyél a maximumra. De talán feltesznek majd mindent az autóra, amely jelenleg nem olyan hatékony, és talán az ellenfelek által elkövetett hibák is segíteni fognak” – fejtegette Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: