DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan Schumacher elé sorolja Hamiltont

A volt F1-es csapatfőnök nehezen ugyan, de a brit mellett tette le a voksát a GOAT-vitában: elmondása szerint mindenekelőtt azért, mert az ő sikereit nem árnyékolják be botrányok és csalás gyanúja.

Lewis Hamilton sorra dönti meg Michael Schumacher rekordjait: a futamgyőzelmek terén már ő vezet, s ha idén megnyeri a világbajnokságot, a vb-címek számának tekintetében is egyedüli csúcstartó lesz. Emiatt gyakran előkerülő téma, hogy vajon melyik minden idők legjobb Formula-1-es versenyzője – most Eddie Jordan egykori F1-es csapatfőnököt kérdezte erről a német Autobild:

hamilton-schumacher-dppi



„Mindketten egyediek, úgyhogy már-már skizofrénnek érzem magam, hogy választani kell közülük. De Hamiltont választom” – mondta el Jordan, aki elsősorban azzal indokolta mindezt, hogy a mercedeses pályáját nem kísérték botrányok és nem merült fel vele kapcsolatban a csalás gyanúja:

„Lewis egyszer sem nyert világbajnoki címet olyan ütközéssel, mint Michael 1994-ben Adelaide-ben. Lewis mercedeses korszakát egyszer sem árnyékolta be a csalás gyanúja. Még mindig emlékszem, Michael hogyan küszködött, amikor azzal vádolták meg a Benettont 1994-ben, hogy illegális kipörgésgátlót használ. És a Ferrarinál eltöltött ideje sem múlt el anélkül, hogy valaki ne mutogatott volna a vörösökre. Persze ezeknek a találgatásoknak nem kellene csökkenteniük Michael teljesítményét, egyszerűen mindketten óriásiak a saját szakterületükön” – tette hozzá.

Jordan ugyanakkor egy harmadik nevet is bedobott: Ayrton Sennáét, akinek a tehetségét szintén a legnagyobbra értékeli. „Minden szempontból mágus volt. Túlságosan is korán halt meg ahhoz, hogy objektíven értékelni lehessen. Ha nem lett volna az imolai balesete, sokkal több vb-címmel zárta volna a karrierjét, mint ez a három. Nem lehet ezt bizonyítani, de biztos vagyok benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: