DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas tényleg fel akarta adni 2018-ban

A finn pilóta komolyan gondolta, amit a Drive to Survive legutóbbi évadában nyilatkozott. Még a 2019-es szezon első napjaiban is azon gondolkodott, kiszáll a Mercedesből.

A Netflix népszerű F1-es sorozata, a magyarul Hajsza a túlélésért című műsor legújabb évadának egyik epizódja a 2018-as Orosz Nagydíjjal foglalkozott, amely sokak emlékezetében azért maradt meg, mert a Mercedes az élen álló Valtteri Bottastól egy csapatutasítással vette el és adta át a futamgyőzelmet Lewis Hamiltonnak. A finn pilóta számára az az időszak tele volt nehézségekkel – Azerbajdzsánban például egy utolsó körös defekttel bukta el a győzelmet -, így a csapatutasítás különösen érzékenyen érintette őt. A GP Racingnek adott interjújában férfiasan bevallotta, a hotelszobájába érve elsírta magát, és komolyan elgondolkodott azon, hogy kilép a csapatból.

bottas-portre-2018-singapore



„Néhány nehézséggel kezdődött, aztán a szezon vége felé közeledve egyre nehezebb lett” – emlékezett vissza arra az időszakra. „Emlékszem, hogy az év vége különösen kemény volt. Hétről hétre rosszul alakultak a dolgaim, rendre kikaptam és egyetlen futamgyőzelmet sem szereztem. Éreztem, hogy ez hatással van rám, már nem a legjobb formámban vezettem. És ahogy csökken az önbizalom, úgy múlik el a sport élvezete. Végül túléltem [a szezont]. Így is próbáltam a legjobbat kihozni magamból, de a végére nagyon elfáradtam. Mentálisan nehéz volt. Egészen januárig azon gondolkoztam, hogy felhívom a csapatot, és bejelentem, hogy számomra ennyi volt.”

 A finn végül erőteljes pozitív energiákká tudta formálni a fájdalmát, így 2019-ben minden korábbinál jobb formában tért vissza. Az évet futamgyőzelemmel kezdte, és a szezon végéig további hármat szerzett belőle. Áprilisban Toto Wolff csapatvezető úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy a finn pilóta komolyan gondolta, amit mondott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: