DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A visszavonulás is megfordult Bottas fejében a csapatutasítás után

Máig fájó seb a Mercedes finnje számára a 2018-as Orosz Nagydíj – a Drive To Survive új évadjában azt is elárulta, még a kiszállás is felmerült benne akkor, nem akart több megaláztatást.

Azon a versenyen az első rajtkockából induló Valtteri Bottas fő esélyes volt a győzelemre, amíg el nem hangzott a hírhedt rádióüzenet: „Valtteri, itt James…” A Mercedes vezető stratégája, James Vowles arra kérte Bottast, engedje maga elé Lewis Hamiltont, így védve a britet a közvetlen bajnoki ellenféltől, Sebastian Vetteltől.

Az érzelmek Bottas arcára voltak írva a dobogón Szocsiban


„A 2018-as verseny Szocsiban nagyon kemény volt. Nehéz volt elfogadni és nagyon dühös voltam. Őszinte leszek, azon gondolkodtam, miért is csinálom én ezt. Megfordult a fejemben, hogy kiszállok, feladom. Rögtön a futam után azt mondtam, többet ezt nem teszem meg” – idézte fel a három évvel ezelőtt történteket Bottas a Drive To Survive Netflix-sorozat ma megjelenő, 2020-as szezont feldolgozó harmadik évadában.

Bottas még azt is megpendítette, hogy a csapatoknál, még a Mercedesnél is, amely nyíltan egyenlő támogatást ad versenyzőiknek, „tudat alatt” különbséget tesznek a pilóták között.

„A csapatban, bár ezt sokan nem ismernék el, talán tudat alatt megkülönböztetnek egy első számú és egy második számú versenyzőt. Néha a csapattagoknak is meg kellett kérdezniük maguktól: egyenlő támogatást adunk Lewisnak és Valtterinek?” – mondta Bottas, aki szeretne kitörni a második szerepéből. „Ha a csapattársad nyer és te vagy a második, azt vereségnek érzed. Tudom, voltam második a múltban, de be akarom bizonyítani, hogy nem vagyok egyszerűen második számú.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: