DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem hiszi Wolff, amit Bottas a sorozatban mondott

Három éve Szocsiban, a csapatutasítás miatt a visszavonulás is felmerült Valtteri Bottas fejében – ezt állította a finn versenyző, csapatfőnöke azonban kételkedik abban, hogy igazat mondott.

Traumatikus élmény volt Valtteri Bottas pályafutásában a 2018-as Orosz Nagydíj, melyen a Mercedes utasítása alapján át kellett adnia a győzelmet Lewis Hamiltonnak. A finn pilóta a Hajsza a túlélésért sorozat harmadik évadjában beszélt arról, hogy a megalázó versenyt követően az F1 befejezése is felmerült benne.

„A 2018-as verseny Szocsiban nagyon kemény volt. Nehéz volt elfogadni és nagyon dühös voltam. Őszinte leszek, azon gondolkodtam, miért is csinálom én ezt. Megfordult a fejemben, hogy kiszállok, feladom. Rögtön a futam után azt mondtam, többet ezt nem teszem meg” – idézte fel a három évvel ezelőtt történteket Bottas a Netflix-sorozatban.

 



A megszólalás eljutott a Mercedes csapatfőnökéhez, Toto Wolffhoz is, aki átérzi Bottas fájdalmát, de úgy gondolja, a kilencszeres futamgyőztes túlzott, és esze ágában sem volt akkoriban befejezni.

„Nagyon el volt csüggedve, természetesen. Ezt meg is értem, de nem gondolom, hogy közel állt volna a visszavonuláshoz. Ugyanis túl vérbeli versenyző ehhez. Azt el tudom képzelni, hogy a szituáció hevében, a verseny után elfordult a világtól” – idézi az Autosport Wolff véleményét Bottas kijelentéséről.

„Úgy gondolom, szükségszerű volt, mert jött Sebastian. Valtteri vezette a vonatot, Lewis pedig be volt szorulva közéjük. Amennyire én is gyűlöltem, el tudom képzelni, milyen rosszul eshetett neki, sokkal rosszabbul. Valtteri nem Nico, teljesen máshogy működik. Megvan benne az akarás, hogy legyőzze Lewist, de a maga módján, nem úgy, mint ő. Számára a fő a saját teljesítménye, a saját elvárásai, például nem akar minden politikai fegyvert felhasználni. De Nicónak épp ez volt az erőssége, ezt el kell ismerni” – vont párhuzamot Wolff Bottas és elődje, Nico Rosberg közt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: